Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVI POHODI

ISIL u terorističkim napadima ubio i ranio stotine ljudi

bruxelles
Foto: Reuters/PIXSELL
15.07.2016.
u 21:35

Džihadisti su napadali sve lokacije - od gay clubova, kafića, hotela pa sve do zračnih luka i stanica metroa.

7. siječnja 2015. napadnuta je redakcija lista Charlie Hebdo u kojem je poginulo najmanje 12 ljudi, među kojima dva policajca, glavni urednik Stéphane “Charbo” Charbonnier i trojica vodećih karikaturista.

14. veljače 2015. dogodio se napad u kafiću u Kopenhagenu u kojem je ubijeno dvoje ljudi. Petero ih je ranjeno, među njima i dva policajca. To se dogodilo na skupu posvećenom slobodi govora koji je organizirao kontroverzni švedski umjetnik Lars Vilks.

26. lipnja 2015. Naoružani muškarci napali su dva turistička hotela u odmaralištu u Sousseu u Tunisu pri čemu je poginulo 37 ljudi.

13. studenog 2015. Teroristički napad u Parizu u studenom 2015. bio je koordinirani teroristički akt na čak šest mjesta u središtu Pariza. Poginulo je 129 ljudi, a oko 300 ih je ranjeno.

10. ožujka 2016. U terorističkom napadu u Istanbulu ubijeno je 12 ljudi među kojima je bilo devetero njemačkih državljana.

22. ožujka 2016. Riječ je o koordiniranom terorističkom napadu u Bruxellesu koji se dogodio na dvije lokacije, u bruxelleskoj zračnoj luci koja se nalazi 11 kilometara od središta grada i u podzemnoj željeznici. Treća eksplozija dogodila se nakon dolaska policije. Službeno je potvrđeno da su poginule 42 osobe i da ih je ranjeno najmanje 330.

12. lipnja 2016. U terorističkom napadu na gay club u Orlandu ubijeno je najmanje 50 osoba, a ozlijeđene su 53.

13. lipnja 2016. Francuski policajac i njegova supruga ubijeni su u napadu koji se dogodio u predgrađu Pariza.

28. lipnja 2016. U terorističkom napadu na zračnu luku Ataturk u Istanbulu poginulo je najmanje 50 ljudi, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.

Komentara 1

MX
Mister X
12:46 16.07.2016.

ISIL u terorističkim napadima ubio i ranio stotine ljudi; istina no nisu se ni oni dobro sproveli njihovi protivnici=neprijatelji su njih eliminirali na tisuće ili stotine tisuća tko zna i ubijaju i dalje neprestalno. Tako da se nadaju pobjedi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije