Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Iseljavanje iz Hrvatske mnogo je više sustav nego prisila, mnogo više volja nego nevolja

Hrvatski su iseljenici svakodnevna teme medija, pogotovo nakon što im je vlast ponudila novac da se vrate u Hrvatsku

Komentari 14

BE
Beerhunter
08:32 02.01.2022.

Da, naravno, lakše je reći i misliti da će neka teška situacija/problem nestati ako se prekvalificira u nešto benignije. Autor jednostavno sebi ne može priznati sve gadosti koje je vladajuća stranka, HDZ, priredila Hrvatskoj u zadnih 3 desetljeća, pa tako i ovu problematiku pokušava ublažiti i prekvalificirati u jednostavnu ideju da ljudi, posebice mladi, odlaze iz Hrvatske zato što su eto sada granice otvorene i odlaze da im "rit vidi puta". Ne, odlaze zato što im se zgadila cijela ta bulumenta hadezenjara, uhljeba, lopova i kriminalaca na vlasti, a tu nikakvo ublaživanje neće pomoći. Dakle, osma biblijska pošast, HDZ, je kriva za ovakvu situaciju, ne samo za iseljavanje nego za kompletno stanje u državi.

VL
DU
Deleted user
20:28 01.01.2022.

iseljavanje hrvata iz hrvatske se smisljeno i planski provodi ..to je najveci problem hrvatske drzave sa nesgledivim posljedicama...sudbina hrvata iz hrvatske mogla bi biti kao i sudbina hrvata u bih raseljavanje i nestanak...

VL
VA
vatreni24
21:16 01.01.2022.

Glavni razlog iseljavanja smo mi roditelji i ostaci komunizma, jer nismo odgajali ni školovali našu djecu da budu svoji gospodari, poduzetnici već da služe drugima, brišu strancima guzice i slične poslove koje ovdje ne bi radili ni za kakve novce.

VL
ČS
Čuvaj se senjske ruke
21:08 03.01.2022.

Ovaj drobi da su sve Vlade nakon Tuđmana bile dezerterske!? A gdje je on bio u Domovinskom ratu? Kako se zovu oni koji su morali biti a nisu na prvim crtama, ti, kuljiš i drugi? Sebe ne ubrajaš u dezertere?e? U vrijeme komunizma gdje si radio? S kojim, kakvim kolegama radiš danas? Kad počnem čitati tvoju kolumnu moram na wc, odmah imam proljev. Kameleon. Umišljena da ne kažem što.

VL
Avatar isus.kristkomunist
isus.kristkomunist
19:19 02.01.2022.

U ovoj vulojebini ostat cemo samo mi popovi i adzejci

VL
ČS
Čuvaj se senjske ruke
19:11 08.01.2022.

Meni ga je žao. Valjda je u dužničkom ropstvu.

VL
SZ
SZ123
11:40 23.01.2022.

Iseljavanje iz volje...koliko mora covjek biti morbidan I otkacen od realnog zivota kad promisli I potom tako nesto napise? Da iz volje odu oni koji upisu Harvard ili neki drugi prestizni faks...koliko je takvih u onih 250.000? Bila bi srecaa da su svi jer bi to bila snaga kad se vrate....a morbidno je zato jer ti poslovi za koje se traze ljudi nose place u prosjeku 4.500 kn....pa neka autor s tom placom kupi stan, odskoluje 2 djece i pritom normalno zivi. ....morbidno, jadno....Ili grijesim?

VL
BR
BrigitaM
09:11 03.01.2022.

Ne sjećam se da je dr Ivo Tartaglia spomenut u, npr. seriji "Velo misto". Kako to? Zar Smoje nije znao za tog gradonačelnika i njegov doprinos Splitu?

VL
JW
Jim West
22:37 02.01.2022.

Licemjerno je pametovati ibrahimoviću jer znamo da kad neki naš čovjek, kao uzorni katolik, slavio muslimanski blagdan, dobio bi istu porciju uvreda. Šta se tiče osobe godine branitelja, najbitnije je da je HDZ-ovac.

VL
Avatar isus.kristkomunist
isus.kristkomunist
19:20 02.01.2022.

Dajte nama popovima da vam pravimo djecu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.