Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks-skandal

Iscurile snimke političara na jahti kraj Dubrovnika: 'Ispričavam se obitelji'

Zsolt Borkai
Foto: Győr megyei jogú város/Wikimedia Commons
09.10.2019.
u 13:43

- Objavljene snimke napravljene su godinama prije. Neke snimke su manipulirane, drugi dijelovi su autentični - rekao je gradonačelnik iz Orbánove stranke

Gradonačelnik Győra u Mađarskoj u medijima je optužen za zlouporabu moći, korupciju, drogiranje i korištenje usluga prostitutki, a pojavile su se i fotografije na kojima se navodno nalazi u društvu nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika te snimka seksa. Borkai je optužbe djelomično odbacio, ali je priznao da je na snimkama te se ispričao obitelji.

Tijekom prošlog tjedna anonimni autor objavio je na blogu informacije o navodnim koruptivnim postupcima gradonačelnika Zsolta Borkaija iz Fidesza (stranke premijera Viktora Orbána), inače bivšeg olimpijskog gimnastičara i šefa Mađarskog olimpijskog odbora, kao i odvjetnika Zoltána Rákosfalvya, jednog od najutjecajnijih biznismena u gradu.

Novinar Balazs Csekö na Twitteru je objavio fotografije snimljene nekoliko dana uoči lokalnih izbora u Mađarskoj, a na kojima se vidi Borkai u društvu oskudno odjevenih žena na brodu. Csekö tvrdi kako su fotografije snimljene blizu Dubrovnika.

Csekö također navodi kako je Borkai izgubio Orbánovo povjerenje prije dvije godine.

Borkai je optužbe prvo odbacio nazvavši ih lažima i dijelom oporbenog cirkusa u kampanji čija je namjera skretanje pozornosti s nesposobnosti oporbe u Győru.

Kako piše Hungary Today, Borkai je poslije priznao da je on na videu i fotkama, ali tvrdi da su manipulirane. Rekao je da neće dati ostavku te da će se natjecati na izborima ove nedjelje.

- Objavljene snimke napravljene su godinama prije. Neke snimke su manipulirane, drugi dijelovi su autentični - rekao je na lokalnoj televiziji.

- Ne ponosim se snimkama i želim se ispričati, posebno svojoj obitelji. Napravio sam grešku i kajem se - dodao je.

Naglasio je da je putovanje na jahti sam platio te je poručio da nikad nije koristio drogu. Borkai je rekao da će pokrenuti i kazneni postupak u ovom slučaju.

Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

Komentara 12

Avatar southman
southman
14:29 09.10.2019.

Čovjek se i dalje aktivno bavi gimnastikom ! Baš pohvalno.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:49 09.10.2019.

A isprika hrvatskom turizmu??? Ništa??? Sramotno...

DU
Deleted user
14:47 09.10.2019.

On je bar bio na jahti. Mnogi ne - niti će ikad biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije