Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Irska regija Kerry dopustit će vožnju u pijanom stanju

piva
Reuters/Pixsell
24.01.2013.
u 21:28

Dva ili tri pića više nisu sporna. Vijećnici žele spriječiti samoću i samoubojstva

Vijeće regije Kerry na sjeverozapadu Irske donijelo je mjeru kojom je vozačima iz ruralnih sredina dopuštena vožnja pod utjecajem alkohola.

S pet glasova za, tri protiv, 12 odsutnih i sedam suzdržanih zastupnika vijeće je odobrilo izdavanje posebnih dozvola koje stanovnicima i nakon konzumiranja od dva do tri alkoholna pića dopušta da se odvezu kući.

Kako bi donesene promjene stupile na snagu, regionalni političari moraju dobiti dozvolu ministra pravosuđa Alana Shattera.

Odluka o ublažavanju propisa donesena je nakon što je vijećnik i vlasnik puba Danny Healy-Rae predstavio novi plan i izjavio da nitko od lokalnog stanovništva tijekom vožnje u pijanom stanju nije nikoga ubio. On smatra i da će nove mjere spriječiti samoću i smanjiti broj samoubojstava među stanovnicima irskih sela.

>>Stavio na Facebook da je vozio pijan pa završio u zatvoru

Ključne riječi

Komentara 2

GU
Gumba017
23:53 24.01.2013.

Znaci, to vijece regije Kerry, porucuje da je bolje poginuti pijan za volanom, nego crknuti trijezan u samoci....

JA
jamanuša
11:05 25.01.2013.

U Zagorju nastalo narodno veselje nakon ovog članka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije