Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irska opet na vrhu
Povratak na članak

Imaju najveći gospodarski rast u Europi, a bili su poput Grčke

Strelovit povratak keltskog tigra na svjetsku ekonomsku pozornicu

Komentari 7

OB
ObrenM
08:15 18.03.2015.

Imali su srecu,da imaju posteno i pametno vodstvo,koje mi nikad necemo imati,pa za nas ovakav oporavak spada u domenu naucne fantastike.

VL
Avatar cera
cera
08:00 18.03.2015.

Gdje je Irska a gdje smo mi

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:36 18.03.2015.

Strasno, to je nedopustivo, paze na siromasne. Pa kako se usudjuju. Nasa policija siromasne upuca na ulici i tako smanjuje njihov broj. To je puno efikasnije i jeftinije, a svi znamo da je austerity u modi i rezanje troskova je prioritet.

VL
JS
JUREK SKAJNICKIN
12:39 18.03.2015.

Irska nema africku korupciju kao sto ima Hrvatska.

VL
UN
unbekant
08:26 18.03.2015.

I ni su nikad prihvatili nicije ideje o mjerama stednje,niti su se uvlacili u cmareve ni jednoj drzavi…..

VL
OV
ovchica
10:12 18.03.2015.

Omjer duga i BDPa im je 390% (Hrvatskoj oko 100%). Hrvatska je de facto u bankrotu jer nije u stanju niti kamate servisirati a onda si možete misliti u kakvom je stanju Irska. I još netko misli da je njima bolje? hahahahaahahahahaha...nema zemlje na planeti u kojoj se tako dobro živi a tako malo radi u Hrvatskoj...

VL
IV
ivan5
12:13 18.03.2015.

Gledano iz Irke perspektive stvarno kriminalan clanak. Irski BDP sad raste 6% godisnje. Pogledajte Irske ili Evropske statiticke podatke. Ovo sto Vi objavljijete je mjesecima staro. Ono stoje najvaznije niste niti razumjeli "Zasto" taj BDP stvarno raste. Niste se nie ni osvrnuli na Dolar koji je u odnosu na Euro (u kojem se BDP mjeri) strasno narastao. Irska sa svojim "US Corporate" izvozom, naravno da u ovom trenutku pokazuje suludo dobre brojeve. I po tim brojevima raste brze nego bilo koja zemlja u svijetu. No, kad istu statistiku poledate u GBP ili USD, - sa kojima Irska ima najvecu razmjenu otvara Vam se sasvim nova slika! A stvarno stanje je negdje izmedju. Krasna tema + nula istrazivanja = strahota od clanka. Povrsno, krivo,... Nedovoljan 1

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.