Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Irska: Mokrite li na ulici, strest će vas struja

uriniranje
Reuters
06.11.2009.
u 10:31

Bez obzira na upozorenje koje kaže da je "područje pod naponom i da mokrite na vlastitu odgovornost", uređaj je već odnio svoju prvu "žrtvu". O'Connor je rekao da je na takav korak bio prisiljen jer je neugodan miris koji se širio oko njegove trgovine najčešće ponedjeljkom ujutro odvraćao kupce.

Irski grad Ennis odlučio je stati na kraj vječnom problemu mokrenja na javnom mjestu. Prvi korak učinio je John O'Connor postavivši ispred svoje trgovine napravu koja emitira elektrošokove kako bi zagorčao život svima onima koji se odluče "olakšati" na tom mjestu.

Bez obzira na upozorenje koje kaže da je "područje pod naponom i da mokrite na vlastitu odgovornost", uređaj je već odnio svoju prvu "žrtvu". O'Connor je rekao da je na takav korak bio prisiljen jer je neugodan miris koji se širio oko njegove trgovine najčešće ponedjeljkom ujutro odvraćao kupce.

- Spreman sam i fotografirati sve one koji se usude pomokriti ispred moje trgovine i njihove fotografije staviti na oglasne panoe u središtu grada - prijeti vlasnik trgovine.

Uređaj izazvao javne debate

Tzv. elektrošoker u gradu je izazvao velike rasprave, a u akciju protiv mokrenja na ulicama uključilo se i gradsko poglavarstvo koje je odlučilo oformiti posebne patrole za sprečavanje tog problema. U svakoj patroli bit će dva "čuvara" koji će vikendom patrolirati ulicama i kažnjavati one koji mokre tamo gdje je ne bi trebali.

Gradonačelnik Ennisa Frankie Neylon ipak je upozorio da bi posao takvih čuvara mogao biti opasan zbog eventualnih nasrtaja agresivnih pojedinaca.

- Ako prometni policajci imaju problema s obavljanjem svog posla tijekom dana, kada ih često fizički napadaju, možete samo zamisliti što bi se moglo dogoditi onima koji u 3 ujutro traže i kažnjavaju prekršitelje zakona - upozorava gradonačelnik.

"Fotografije onih koji mokre na ulici objaviti na internetu"

Zastupnik Zelenih Brian Maeane predložio je pokretanje internetske stranice na koju bi građani mogli postaviti fotografije ljudi koji mokre na javnim mjestima.

Rasprave i dalje traju, a nadolazeći tjedni pokazat će koja je od nabrojenih metoda bila najuspješnija.

Komentara 1

KO
kokolo112
18:17 06.11.2009.

Mislim da su takav sličan uređaj testirali Mythbustersi i da nije radio kako spada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije