Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na ulicama

Irkinje se bore za pravo na pobačaj

mode-novi
Foto: AFP
1/2
09.01.2013.
u 08:46

Pobačaj je u Irskoj zabranjen i žrtvama silovanja, ženama s psihičkim problemima te oboljelima od raka

Krajem listopada 2012. u jednoj irskoj bolnici je od posljedica trovanja krvi preminula 31-godišnja Saveeta Halapanarvar. Indijka je očekivala dijete. U 17. tjednu trudnoće imala je spontani pobačaj. Uslijedile su komplikacije. Iako je Saveeta danima molila liječnike da odstrane fetus i tako joj spase život, oni joj nisu pomogli. Iz straha od pravnog progona. Saviti su rekli da je Irska katolička zemlja u kojoj se embrio ne može izvaditi sve dok kuca njegovo srce.

Pobačaj je u Irskoj zabranjen i žrtvama silovanja, ženama s psihičkim problemima te oboljelima od raka. Saveetina tragična sudbina šokirala je Irkinje. „Moje tijelo je moja stvar“ – s tim sloganom one se posljednjih tjedana na ulicama bore za pravo na pobačaj.

>> Crkva dopušta pobačaj kada je ugrožen život žene

Ključne riječi

Komentara 6

LA
Lavica7
09:46 09.01.2013.

Mdici Ovoj zeni je trebala kiritaza, a ne gel ili pilula. Zbog zatucanosti-izgublejn je jedan zivot. Sad usporedjuj necijih 31 godinu...sa necim nerodjenim i starim par tjedana.

ME
Medici
08:54 09.01.2013.

Ljudi dragi, meni nije jasno da je u 21. stoljeću metoda kontracepcije još uvijek pobačaj/abortus. Pored toliko antibaby tableta (kako mrzim tu riječ antibaby), kondoma, spirala, gelova i sl. žene još uvijek smatraju da je abortus OK. Ja to ne razumijem. A sada udarajte minuse. Hvala.

LA
Lavica7
09:50 09.01.2013.

Zbog Hrvata iz emigracije su i ovakvi rezultati anketa na VL-u. Ja ne znam nikog tko je zaglupljen. Ne znaci da ako je nesto dozvoljeno da ces i radit, ali branit...pa tko je tu umobolan? I nedorasao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije