Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT

Irena Jurić ponovno v.d. ravnateljice muzeja u Crikvenici

muzej
Anton Ficko/VLM
14.04.2010.
u 21:59

Izbor v.d. ravnatelja izazvao je očekivano burnu raspravu u kojoj se najčešće moglo čuti kako se cijela stvar (nepotrebno) izpolitizirala

Nova v.d. ravnateljica crikveničkog gradskog muzeja je Irena Jurić, a ne Jug Pavlović kojega je za obnašanje te dužnosti predložio gradonačelnik Damir Rukavina. Do obrata u vijećnici došlo je zahvaljujući amandmanu predsjednika kluba vijećnika SDP-a i HSLS-a Dine Manestra kojemu se priklonila većina ukupno 9 od 16 prisutnih vijećnika.

Izbor v.d. ravnatelja izazvao je očekivano burnu raspravu u kojoj se najčešće moglo čuti kako se cijela stvar (nepotrebno) izpolitizirala. U pljuštanju čak i optužbi tko se svrstao na čiju stranu, tko je s kim zapravo u koaliciji i tko je nakon svega čista obraza, glasovanje o amandmanu je pokazalo da D. Rukavina pri donošenju "škakljivih" odluka može računati na bezrezervnu potporu jedino četvorice vijećnika HDZ-a i još malo koga.

Pritom mu u provlačenju njegova prijedloga, o kojemu se, uzgred nakon prihvaćanja amandmana nije ni glasovalo, od pomoći nije pokazao čak ni neuobičajeni istup predsjednika Gradskog vijeća Dragana Magaša koji je odbijanje, pa prihvaćanje mjesta v.d. ravnateljice I. Jurić komentirao riječima da je time dignitet gradskog vijeća i gradonačelnika sveden na najmanju moguću mjeru. Naime, Jurić je gradonačelnikov prijedlog ba bude v.d. nakon što mu nije prošao prvi prijedlog Silvije Huljine prije mjesec dana glatko odbila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije