Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA KAZNA

Iranskog znanstvenika osudili na smrt: Tvrde da je špijunirao za Izrael

Foto: Reuters/PIXSELL
25.12.2017.
u 15:13

Djajali je uhićen u Iranu u travnju 2016. i kasnije osuđen za špijunažu. On odbacuje sve optužbe

Iranski vrhovni sud potvrdio je smrtnu kaznu iranskom znanstveniku u Švedskoj radi špijuniranja za Izrael, objavio je u ponedjeljak tužitelj u Teheranu, potvrdivši navode Amnesty Internationala (AI) i obitelji.

Ahmadreza Djalali, liječnik i profesor na Institutu Karolinska u Stockholmu, bio je optužen zbog odavanja informacija Izraelu koji su trebali pomoći u atentatu na nekoliko iranskih stručnjaka za nuklearnu energiju.

Djajali je uhićen u Iranu u travnju 2016. i kasnije osuđen za špijunažu. On odbacuje sve optužbe, objavio je AI.

Najmanje četiri znanstvenika ubijena su između 2010. i 2012. u, kako tvrdi Teheran, atentatima kojima je cilj bio sabotirati njegove napore da razvije nuklearnu energiju.

Zapadne sile i Izrael tvrde da se Iran pokušavao domoću nuklearne bombe, što Teheran niječe.

Komentara 8

DD
dobar.d
15:54 25.12.2017.

Iran je država, za razliku od nekih drugih kvazi-država koje veleizdajnike nagrađuju s još jednim predsjedničkim mandatom, pregovaračku poziciju u pristupnim pregovorima s Evropskom Unijom definiraju kao "opciju koja nema alternativu", što znači : što god od nas zatražite mi mi ćemo to ispuniti bez ikakvih uvjetovanja i bez ikakvog oklijevanja, a kad iz Haaga stigne zločinačka presuda prema kojoj je RH (najveća žrtva) ustvari mučki (nakon počinjenja bezbrojnih protupravnih radnji od strane tog istog zločinačkog suda) pretvorena u najvećeg krivca, mediji likuju nad takvom presudom, a onima koji se gnušaju likovanja nad sokratovskom smrću nevinog pravednika sređuju orkestriranu medijsku blokadu od strane facebooka...Eto, čestit Božić i vama...

Avatar jwayne
jwayne
17:19 25.12.2017.

Isto tako veleizdajnike kažnjavaju sve države kojima je ugrožen opstanak. npr. Izrael. Ali ne i Hrvatska :(

PL
@ploto@
15:53 26.12.2017.

Uhvatili su ga i priznao je da je odavao imena znanstvenika i njihove osobne podatke na temelju čega ih je Mossad likvidirao.Zamislite ubijati znanstvenike u njihovoj državi.Onda nije čudo da je Iran smrtni neprijatelj Izraela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije