Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV SALOPEK

Iransko veleposlanstvo: Terorizam i ekstremizam nemaju ništa zajedničko s islamom

Tomislav Salopek
20.08.2015.
u 09:20

"Jedan od ciljeva ekstremističkih i terorističkih grupa i jest iskriviti miroljubivu poruku islama"

O navodnom pogubljenju Tomislava Salopeka, Hrvata otetog u Egiptu, oglasilo se i iransko veleposlanstvo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„...ako netko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako netko bude uzrok da se nečiji život sačuva, kao da je svim ljudima život sačuvao....“ (Kur'an a.š. V – 32)

Veleposlanstvo Islamske Republike Iran osuđuje neljudska pogubljenja nevinih stranih državljana od ekstremista i terorista.

Opetovano je potrebno naglasiti da takvo ponašanje, i općenito terorizam i ekstremizam, nemaju ništa zajedničko s islamom i jedan od ciljeva ekstremističkih i terorističkih grupa i jest iskriviti miroljubivu poruku islama.

Ako je informacija da je oteti hrvatski državljanin ubijen istina, Veleposlanstvo Islamske Republike Iran izražava sućut njegovoj poštovanoj obitelji, svim građanima Republike Hrvatske i Vladi Republike Hrvatske.

>> Tomislav Salopek lani se jedva spasio iz kritične situacije u Siriji

>> Ispovijest vozača Tomislava Salopeka: Bilo je strašno, vikali su da će nas ubiti

Komentara 16

FR
franjo
09:50 20.08.2015.

Priče za malu maloumnu djecu! Islam ima itekako veze sa terorizmom i to od samoga početka te vjere!

DD
Don-Dom
10:07 20.08.2015.

To što ste citirali u uvodu iz kurana odnosi se samo na muslimane. Za nevjernike (čitaj sve ostale) se to ne odnosi. Niti kuran ima milosti prema nemuslimanima niti potiče poštovanje prema istima. Ekstremizam i terorizam nisu bile poznate riječieči u ono vrijeme pa se zato ne spominju u kuranu. Ali sve se to opisuje u kuranu samo malo drugačije. Uostalom islam je se mačem širio odmah upočetku, te im je prorok predvodio ratove i razaranja. Naravno uz poruku mira prema svojim žrtvama da će utihnuti i usnuti. Zato nemojmo banalizirati situaciju. Što se tiče poruke mira, poruka mira je vrlo jednostavna i lako izreciva. Za to ne treba knjiga od 1000 stranica. Dovoljno je nekome reći "mir s vama ". Tr riječi su univerzalne i van svih religija. Mir je osnovna ljudska potreba kao zrak i voda. Ima svatko pravo na mir. Isus je došao učenicima sa "mir s vama i mir vam svoj dajem". Jer je to preduvjet za bilo što dobro.

BU
bubimir55
10:09 20.08.2015.

Hvala Islamskoj Republici Iran, tolerantoj državi prema drugim vjerskim zajednicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije