Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA VOJNI VRH IRANA

Iranski zapovjednici ubijeni u samoubilačkom napadu

iran
arhiva VL
18.10.2009.
u 10:42

Iranski državni mediji su priopćili kako je29 osoba poginulo, dok je najmanje 28 ranjeno. Niti jedna skupina do sada nije preuzela odgovornost za ovaj napad.

Nekoliko visokopozicioniranih vojnih dužnosnika iranske Revolucionarne Garde ubijeno je u napadu bombaša samoubojice na jugoistoku te države.

Iranski državni mediji su priopćili kako je 29 osoba poginulo, dok je najmanje 28  ranjeno.

Vojni dužnosnici su posjetili jugoistok Irana kako bi se sastali s predstavnicima tamošnjih plemena. Među poginulima nalaze se i plemenske vođe, a kako javlja BBC sumnja se kako su dvije bombe aktivirane.

Jedna je postavljena na samom prostoru gdje se održavao susret vojnih dužnosnika s plemenskim predstavnicima, a druga na put kojim je dolazio konvoj sudionika sastanka.

Niti jedna skupina do sada nije preuzela odgovornost za ovaj napad.

Među poginulim visokopozicioniranim vojnim zapovjednicima su i general Noor Ali Shooshtari, zamjenik zapovjednika kopnenih postrojbi Garde, kao i  Rajab Ali Mohammadzadeh, zapovjednik regionalnih postrojbi, navodi iranska državna agencija Irna.

 

 

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
11:16 18.10.2009.

Nakon slavnih pobjeda IDEF-a i libanonu i gazi ovo je najljepsa vijest koju sam cula u zadnjih par godina samo naprijed braco muhamedanci do konacnog istrebljenja

OB
-obrisani-
18:23 18.10.2009.

SS...ista ste sorta iste narodnosti....i uvijek si bio okicen dugom obojenim \"peskirom\" oko vrata

OB
-obrisani-
11:12 18.10.2009.

Prije bilo sto kazem moram naglasiti da sam ogorceni protivnik naci- braune smeca, komunisticko-crvenog, djubra i kako pristoji najgoreg zala danasnjice islamske-zelene kuge! Aili ova akcfija islamskih radikalista cini mi se pozitivnom i dok se dogadja u iranu i pogadja iranske politicare i vojni vrhi treba njena dejstva pzdraviti! Zaista ona stara ima svoje mjesto: cak ni u islamu nije sve lose! To ova zadnja akcija i dokazima podkrijepljuje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije