Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iranski vrhovni vođa potajno priprema bijeg u Rusiju?

iran
AFP
30.12.2009.
u 15:58

Radio Netherlands objavio je vijest o tajnom dokumentu kojim se zapovijeda priprema mlažnjaka za bijeg ajatolaha Sajida Ali Khamneia iz Irana u Rusiju.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Sajid Ali Khamnei mogao bi pobjeći u Rusiju ako situacija u Iranu izmakne kontroli, javlja Radio Netherlands. Prema njihovim navodima iranski vrhovni nacionalni savjet sigurnosti zapovijedio je u nedjelju pregled mlažnjaka kojim bi se iz teheranske zračne luke Khamnei i njegova obitelj trebali evakuirati ako se pojavi potreba za bijegom. Zapovijed, čija je kopija dostavljena Shahrzad Newsu, iranskim novinama u Nizozemskoj, nosi datum 27. prosinca.

Pobjegne li Khamnei iz zemlje, dogodit će se to 30 godina nakon gotovo istovjetnog bijega šaha Reze Pahlavija koji je iz zračne luke Mehrabad pred revolucionarima zrakoplovom  pobjegao u Egipat.

Unatoč svemu neki od Iranskih disidenata nisu potpuno uvjereni u vjerodostojnost dokumenta koji je "procurio" u javnost.

Ključne riječi

Komentara 121

MM
Mladen Miletić
01:51 31.12.2009.

Iranski vrhovni vođa potajno priprema bijeg u Rusiju? Narvno da je to isto tako istina i vjerovatno kao da priprema bjeg u tunguziju. Samo jako bolesni mogu da izbace takovu ideju da je Putin kao lud bez opozicije i gluposti...

OB
-obrisani-
16:29 30.12.2009.

Treba ti novac?? Zaradi novac klikanjem na reklame! Nećeš zaraditi tisuće kuna (barem ne u početku), ali i 100 kuna (20$) je također vrlo dobra zarada -----> http://www.neobux.com/?rh=4E696B6F6C6131343038 P.S. Ja sam dosad zaradio 86.18$ (430.90 kuna) ---> probaj jer nemašmaš što izgubiti osim 3 minute svojeg vremena! -----> http://www.neobux.com/?rh=4E696B6F6C6131343038

OB
-obrisani-
18:41 30.12.2009.

Nastavak trec, o laznom Pavlovom ucenjui: Nedugo poslije nikejskog, 381. godine je u Carigradu održan još jedan koncil radi razmatranja vjerovanja u božanstvenost Duha Svetog. Njegovu božanstvenost nisu priznavali visoki svećenici biskupi. Među njima je bio i carigradski patrijarh Makdonije koji se žestoko protivio ovakvom vjerovanju. Makdonijevom nepriznavanju božanstvenosti Duha Svetog pridružio se još jedan patrijarh po imenu Usabije. On je otišao i dalje odbacujući sve što se zove Trojstvo (Tri hipostaze) tj, Otac, Sin i Duh Sveti, jer je riječ „akanim” (osoba, lice) grčkog porijekla. Ovom koncilu prisustvovalo je samo 150 svećenika od kojih su neki prihvatili vjerovanje u božanstvenost Duha Svetog, ne obazirući se na protivljenje drugih. Ovo je nepobitan dokaz da vjerovanje današnjih kršćana nije ništa drugo do zaključci sa skupova koji se zovu „svetim koncilima”.To su učenje, dakle, uspostavili ljudi i ono ni u kom slučaju nije objava sa neba. Poslije ovog, carigradskog, bilo je još mnogo koncila. Zbog proglašavanja Duha Svetog bogom, shodno odluci carigradskog koncila, tekstu pokore koji smo gore citirali dodan je i sljedeći tekst:„I vjerujem u Duha Svetoga, svetu crkvu apostolsku, općinstvo svetih, opraštanje grijeha,uskrsnuće tijela i vječni život. Amen!” Na ovaj način je od kršćana zaokruženo vjerovanje u Trojstvo. Ono je plod koncilskih odluka i ni u kom se slučaju ne može pripisati učenju samog Isusa. Iako je učenje o Trojstvu srž kršćanskog vjerovanja, na takvo učenje Isus nikada nije pozivao. U slučaju da je to učenje ispravno, Isus ga sigurno ne bi zanemario, nego bi njemu podučio svoje učenike. Još jednom, u vezi sa ovim, treba naglasiti da je Pavle bio taj koji je u kršćanstvo unio sve ove novine. Pavle je kao misionar i utemeljivač Crkve pred sobom imao pagane (Grke i Rimljane) koji su kao takvi bili spremni da prihvate božanstvenost čovjeka. Zato je Pavle grčku riječ „Servant” koja je u osnovi imala značenje „Dobar”, „Dobročinitelj” jednostavno protumačio kao „božanska osoba”. Osnovno značenje ove riječi je „dijete”, ali znači i „sluga”. Da bi pomirio ova dva značenja, on ju je preveo sa „sin”. Tako je Isus umjesto „Rob Božiji” postao „Sin Božiji”. Na ovaj način Pavle je olakšao put paganima da se preobraze u kršćanstvo, jer u tome nisu nailazili ništa novo, i jer su i ranije bili navikli da obožavaju ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije