Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudio zločine

Iranski predsjednik priznao postojanje holokausta

rohani
Reuters/PIXSELL
25.09.2013.
u 09:53

Priželjkivano rukovanje predsjednika SAD-a Baracka Obame i Rohanija na generalnoj skupštini UN-a ipak se nije dogodilo

Iranski predsjednik Hassan Rohani, za razliku od svog prethodnika Mahmouda Ahmadinejada, ne negira postojanje holokausta, javlja Reuters.

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, Rohanija je pitala kako komentira tvrdnje svog prethodnika koji odbacuje tvrdnje o nacističkim zločinima.

– Već sam rekao da nisam povjesničar, ali mogu reći kako svaki zločin protiv čovječnosti, pa tako i onaj nacista protiv Židova valja osuditi. Oduzimanje ljudskih života vrijedno je prijezira. Je li riječ o židovskom, muslimanskom ili kršćanskom životu, nije bitno, rekao je Rohani.

Ipak, Rouhani nije mogao ne spomenuti Izrael te je izjavio: ''Nacisti su počinili zločine protiv grupe ljudi, no to ne znači da ta grupa sada ima pravo okupirati drugu zemlju.''

Priželjkivano rukovanje predsjednika SAD-a Baracka Obame i Rohanija na generalnoj skupštini UN-a ipak se nije dogodilo, unatoč obostranoj želji za poboljšanjem odnosa.

>> Obama ohrabren signalima iz Irana, ali želi vidjeti djela

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije