Naslovnica Vijesti Svijet

Iranske vlasti ograničile pristup internetu zbog prosvjeda studenata

Policija je upozorila da će spriječiti svako okupljanje studenata. Prosvjed, organiziran povodom nacionalnog dana studenata, podržala je i tamošnja oporba.
07. prosinca 2009. u 08:48 19 komentara 3 prikaza
Teheran
Foto: Reuters/Farhad Rajabali/news.gooya.com

Uoči današnjih studentskih prosvjeda iranske vlasti ograničile su pristup internetu i upozorile novinare stranih medija da tri dana ostanu u svojim redakcijama, prenose agencije.

Policija je upozorila da će razbiti svako okupljanje studenata. Prosvjed, organiziran povodom nacionalnog dana studenata, podržala je i tamošnja oporba.

Ovo je drugi veliki prosvjed nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju na kojima je ponovno pobijedio Mahmud Ahmadinedžad.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Ita kvazi drzava, ta prcija kamenodobnih mula i ajatola prijeti Svicarskoj \"posljedicama\"! Bravo Svicarska! Upozorili ste Europu, da je krajnje vrijeme, da se probudi! Islam – religija mira??? Ustanovitelj moderne sekularne turske drzave general Kemal Ataturk je davne 1924 tocno ... prikaži još! to zlo prepoznao i rekao: \"Islam, ta apsurdna religija jednog nemoralnog beduina je truli les koji truje nas zivot i koci nas napredak\" A danas voditelj turske Islamske partije g. Erdogan naglasava: \"Demokracija je samo vlak u koji smo uskocili dok ne dodjemo do cilja. Dzamije su nase kaserne, minareti nasi bajoneti i vjernici nasi vojnici.\" Cime se ovom zlu suprostaviti? Nasa demokracija je tako postavljena da jacim napadima tesko odoljeti moze! Referendumom Svicarci su rekli NE Erdoganovim bajonetima ...

  • -obrisani-:

    Hrvatske vrijednosti danas se brane u Afganistanu,reče ovih dana jedan predsjednički kandidat.Hrvatske vrijednosti su kao što znamo zaštita tajkuna,život na dug,penzija kao ideal svakog dvadestogodišnjaka,pravda za bogate. Zato se šalje hrvatska sirotinja u Afganistan.Zašte ne sutra i u Iran? Ili ... prikaži još! bilo gdje drugdje kamo nas uputi NATO/Obama? Podržavam svaki studentski bunt.Ne proizvodi štetu,a može protresti temelje svakog društva. Kinezi su svoje studente pobili na Tianmenu,Hrvati su svoje poslali u Lepoglavu sedamdesetih. Ali nevina krv,prolivena za ideale,mijenja svijet tek godinama iza. Svejedno se grozim moralizatora koji ograničavaju slobode svojih građana,ukidaju im ljudska i građanska prava,a drugima bi određivali kako će živjeti. Ovaj bunt je unutrašnja Iranska stvar,držim fige studentima.

  • veles:

    @mali cvrcak...pa to o naseljavanju evrope iz afrike nije točno...u vrijeme kad su ljudi počeli naseljavati Aziju, Evropa još nije bila pogodna za život, s obzirom da je velik dio bio pod ledom...Evropa je posljednji kontinent starog svijeta koji je ... prikaži još! naseljen ljudima, a prije evrope je naseljena čak i australija...to je dokazano na temelju genetike, ako te zanima, mogu čak i navesti izvor...i nije lijepo pisati o albancima kao o šiptarima, to je vrlo pogrdno