Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor u moru

Iranci: Šaljemo vojne brodove na američke granice, to je poruka!

Ratna mornarica
Foto: Tino Jurić/Pixsell
09.02.2014.
u 10:09

Iranski admiral poručuje da iranski brodovi idu prema Atlantiku jer Amerikanci jačaju svoju mornaričku prisutnost u Perzijskom zaljevu. Iz SAD-a odgovaraju da to nije prva takva prijetnja.

Iranski vojni brodovi idu na američke obale, jer Amerikanci svoje brodove raspoređuju u Perzijskom zaljevu, kazao je visoki iranski mornarički časnik, a prenosi i CNN.

- Iranska mornarička flota približava se američkim morskim granicama, i taj je potez jasna poruka - izjava je admirala Afshina Rezayee Haddada koju je prva objavila iranska agencija Fars, koja nije službeno državno glasilo.

Prema tim navodima, ovaj je plan samo odgovor na kretanja američke Pete flote, smještene u Bahreinu, što se smatra i jačanjem prisutnosti SAD-a na tom području, a Iranci svoja plovila upućuju u Atlantik, preko južnoafričkih voda. CNN navodi da to nije prva takva prijetnja iz Teherana.

- Važno je shvatiti da ovo nije iskazivanje snage, već samo poruka - kaže neimenovani američki obrambeni dužnosnik - 2011. godine Iran je dvaput javio da šalje brodove na SAD.
- Ako doista odluče poslati svoje brodove u Atlantik, neka se ne iznenade ako tamo uoče i mnoge, mnoge druge - znakovito je kazao američki stručnjak.

Iranska ratna mornarica je najmanji dio tamošnjih vojnih snaga.

>>Iran planira poslati ratne brodove prema obali SAD-a

Komentara 19

BF
bf2
14:29 09.02.2014.

hahaha,očito se Iranci žele riješiti svoje flote

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:23 09.02.2014.

Al će se naveslat do tamo...

KE
Kerberosa
10:47 09.02.2014.

Vjerojatno im vise ne trebaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije