Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoke reakcije

Iran zaprijetio da će napasti Izrael zbog bombardiranja u Siriji

Sirija
Reuters/PIXSELL
Autori: tli/VLM, i.kri
31.01.2013.
u 15:00

Izraelski ratni avioni bombardirali su konvoj kamiona u blizini sirijske granice s Libanonom navodno gađajući oružje koje je trebalo otići Hezbollahu. Iran je oštro reagirao na napad

Izraelski ratni avioni bombardirali su konvoj kamiona u blizini sirijske granice s Libanonom navodno gađajući oružje koje je trebalo otići Hezbollahu, piše Reuters.

Neki ovakvu akciju nazivaju upozorenjem Damasku da ne naoružava izraelske neprijatelje. Sirijska državna televizija optužila je Izrael za bombardiranje vojnog centra za istraživanje u gradu Jamraya, koji se nalazi između Damaska i granice, no sirijski pobunjenici odbacili su takvu teoriju potvrdivši da su oni napali postrojenje. Nijedan izvor ne govori o drugom izraelskom napadu.

– Meta je bio kamion natovaren oružjem koji je išao iz Sirije u Libanon – kazao je jedan zapadni diplomat te dodao da je moguće da su na kamionu bile protuzračne rakete ili rakete "dugog dometa". Neki američki mediji javljaju da su rakete bile ruske proizvodnje. Nekoliko izvora odbacilo je spekulacije da se u kamionu nalazilo kemijsko oružje. Napad je uslijedio nakon što je Izrael upozorio da je spreman djelovati da pobuna protiv predsjednika Sirije Bashara Al-Assada ne dovede do toga da sirijsko kemijsko oružje i moderne rakete padnu u ruke Hezbollaha ili izraelskih muslimanskih neprijatelja.

Izvor povezan sa sirijskim pobunjenicima kazao je da su Izraelci u zoru, oko 4.30 sati, napali konvoj. – Napali su kamione u kojima je sofisticirano oružje za Hezbollah – kazao je izvor i potvrdio da se napad dogodio u Siriji. Sirijska državna televizija izvijestila je da su u napadu ubijene dvije osobe.

Na bombardiranje sirijskog konvoja reagirao je i najveći neprijatelji Izraela – Iran. Dok je iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi osudio izraelsko bombardiranje, njegov zamjenik Amir Abdollahian zaprijetio da će napad imati ''ozbiljne posljedice za izraelski Tel Aviv''. Sirija je pak, u poslijepodnevnim satima čelnicima UN-ove misije na Golanskoj visoravni uložila prigovor na napad.

>>NATO postavio prvi od šest Patriota na sirijsku granicu

>>Sirijski su kršćani uz Assada, a sada im prijeti progon

Ključne riječi

Komentara 49

K1
k1milica
15:48 31.01.2013.

bombardirati cilj u tudjoj drzavi je cin rata a to uciniti zrakoplovstvom ..... i tko je onda najveca prijetnja miru na svijetiu ??? i to jos onako u glavu objavi REUTERS koji je (kao i cijeli izrael) u vlasnistvu rotshieldaa (da,da, ja sam antisemit ,je ..briga cioniste za zidove i arape ). interes ? sirija posjeduje sve izvore vode u regiji...a to tam vrijedi nesto manje od zlata ali nesto vise od nafte...

CH
chemica
16:08 31.01.2013.

"Bedasti" Izraelci. Valjda su trebali čekati da im teroristi sruče rakete na glavu pa tek onda djelovati. Ovo je sasvim legitimna vojna akcija protiv režima koji je izgubio međunarodni legitimitet. Bolje spriječiti nego liječiti, kak bi se lijepo reklo. Čak su i Rusi digli ruke od Asada pa koga više briga za nekakav tamo kamiončić pun raketa namijenjenih teroristima.

KO
kojesta
15:38 31.01.2013.

navodno jide eksplozija u jednoj iranskoj nuklearki (u stjenama), takodjer na konto izraelske sluzbe, puno skacu na okolo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije