Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALA BEZ MEDALJE

Iran zaplijenio medalju nobelovke za mir?

Shiri Ebadi
Reuters
26.11.2009.
u 18:06

Norveška vlada optužila je iranske vlasti da su Shirin Ebadi, dobitnici Nobelove nagrade za mir 2003., zaplijenili medalju i diplomu koje su čuvane u bankinu sefu.

Shiri Ebadi iranska je odvjetnica specijalizirana za ljudska prava. Nobelova nagrada za mir dodijeljena joj je 2003. godine "za napore u promicanju demokracije i ljudskih prava, naročito prava žena i djece u Iranu i muslimanskom svijetu uopće."

Ebadi od lipnja uglavnom boravi u inozemstvu, nakon što se žestoko pobunila protiv reizbora iranskog predsjednika Ahmadinedžada nazvavši izbore namještenima i zatraživši nove pod monitoringom UN-a. Njezin suprug navodno je uhićen i žestoko pretučen, te su mu zamrznuti bankovni računi i ukinuta mirovina.

Za sudbinu Ebadina supruga norveško ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je "ozbiljnu zabrinutost" kada je pozvalo iranskog otpremnika poslova da izrazi protest zbog "šokantnog poteza", prvog oduzimanja Nobelove medalje nekom dobitniku nagrade koje su naredile lokalne vlasti.

Iransko veleposlanstvo u Norveškoj zasad nema komentara.

Komentara 295

KV
KlR_VELIKI
02:59 27.11.2009.

Santo_Cavernicolo, možeš li mi objasniti kakve veze ima iranska teorija o podrijetlu Hrvata s islamom???

OB
-obrisani-
15:05 27.11.2009.

Cionisticka propaganda( zna se valjda tko kontrolira 96 % svijetskih medija).....................Sirom planete prosirena je ta \"Ahmadinejadova\" recenica:\"Izrael mora biti izbrisan sa zemljovida\" .....Pogledajte link\" ....rijeci ZEMLJOVID,IZBRISAN I IZRAEL nisu NIKAD bile izgovorene........Fuj........... http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=NOR20070120&articleId=4527

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
23:15 26.11.2009.

kiro je napisao/la: \"Smatram kako smo iranski narod, kao i Perzijanci\" ma jok, bapske priče... slavenski smo narod, kao i srbi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije