Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJAZAN OD RAZORNOG RATA

Amerikanci žele spriječiti napad Irana na Izrael: 'Odgovori li Netanyahu, to će biti početak kraja'

12.04.2024.
u 19:40

Nikome nije u interesu eskalacija u regiji. Sve zemlje trebaju potaknuti Iran da ne krene u eskalaciju, poručuje State Department

Ključne riječi

Komentara 31

KI
Kontra indoktriniran
21:12 12.04.2024.

Rat u Gazi je brutalan, u pola godine u izraelskim napadima ubijeno je preko 33,000 ljudi, većinom žena i djece. Pojas Gaze je velik (čak ni ne tako velik površinski) zatvor na otvorenom u kojem je utamničeno nekoliko milijuna Palestinaca. Izrael je pak odlučio "pobunu u zatvoru" kazniti s još višestruko većom dozom brutalnosti pokazavši pritom i cijelom svijetu da može, ako želi, ubijati na desetke tisuća civila bez da taj svijet reagira, čak ni simbolički kroz uvođenje sankcija ili barem embargom na daljnje slanje oružja Izraelu. Izraelske vlasti, najdesnija administracija koju je Izrael ikad imao, snažno je razotkrila licemjerje upravo njihovih saveznika koji su nastavljali slati im i bombe koje su specifično korištene za demoliranje i ubijanje Pojasa Gaze. Opaske Bidenove administracije toliko su mlake i toliko se daju samo zbog izborne godine da Izrael zaista može s još većom sigurnošću vršiti svoju agresiju. Izrael zna što je napravio u Pojasu Gaze i znaju da Amerika zna i ne čini ništa po tom pitanju. Ako je među izraelskim vodstvom bilo i najmanje sumnje da bi im Amerika mogla smetati u ostvarenju njihovih ciljeva i planova, sad znaju da to nije slučaj. Zato su si ovog puta dozvolili ići i korak dalje.

ZO
zoranlelic
21:18 12.04.2024.

Svi napadi na Gazu koje nitko nikad nije zaustavljao niti previše korio - ni Amerika, ni Europa, ni Rusija - dali su Izraelu ogromno samopouzdanje da može što god poželi. To je upotpunjeno radikalnom političkom administracijom koja jako odskače od svega što smo do sad vidjeli, čak i u Izraelu. Ljudi kao što su Itamar Ben-Gvir i Bezalel Smotrich su akteri koji su ideološki do te mjere iskvareni da mogu biti opasnost po cijeli svijet. Premijer Benjamin Netanyahu je pak korumpirani oportunist koji se doveo u takvu političku slijepu ulicu da jedino što mu je ostalo je da bude njihova marioneta, što se potvrđuje iz dana u dan. Da, ta konstelacija će dovesti do nuklearnog rata ali i kraja Izraela kao države.

Avatar Rumba
Rumba
22:03 12.04.2024.

Od početka akcije u Palestini zna se da je Iran glavna meta a Palestinci žrtve .Iran je cilj .amera i izreela pa čak i još nekih bliskih država sa Iranom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije