Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VISINE

Iran šalje u svemir majmuna, a do 2017. godine kani i čovjeka

iran
afp
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.06.2011.
u 10:35

Iako je pod sankcijama, Iran želi pokazati snagu i razvijenost

Nakon pokušaja s mišem, kornjačom i nekim crvima, Iran će u svemir poslati majmuna. Bit će to u srpnju, piše Time.

Zemlja koja je pod međunarodnim sankcijama zbog nuklearnog programa, odlučila je pokazati svoju snagu i tehnološku razvijenost unapređujući i svemirski program.

Trenutačno je pet majmuna u postupku dresiranja i treninga za boravak u svemiru, objavila je iranska svemirska agencija. No, samo jedan će biti izabran da bude smješten u letjelicu Kavoshgar-5 (Istraživač-5), raketu posebno konstruiranu za tu namjenu.

Iran se ozbiljno sprema poslati čovjeka u svemir do 2017. godine, kako je to lani u kolovozu najavio predsjednik Ahmadinejad.

Ključne riječi

Komentara 489

DO
downunder
11:24 30.06.2011.

Voljeli ili ne voljeli Iran mora se priznat da je ovo vrijedno divljenja.

OB
-obrisani-
00:25 01.07.2011.

ispravak LJECE

PA
Pasdaran
12:03 04.07.2011.

Iran je zajedno s Amerikom, Rusijom, Kinom, Francuskom i Japanom jedna od šest zemalja koje su poslale životinje u svemir, svaka im čast i samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije