Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iran optužio SAD za otmicu nuklearnog fizičara

nuklearka
arhiva VL
08.12.2009.
u 20:20

Shahram Amiri nestao je još u lipnju kada se nije vratio s hodočašća iz Saudijske Arabije za što iranske vlasti optužuju Sjedinjene Američke Države.

Iran je optužio Sjedinjene Američke Države za otmicu Shahrama Amirija, nuklearnog znanstvenika koji je nestao u lipnju ove godine, tijekom hodočašća u Saudijskoj Arabiji.

Ministar vanjskih poslova Irana Manouchehr Mottaki izjavio je novinarima kako očekuje od SAD-a Amirijev povratak, te je na suradnju pozvao i vlasti u Saudijskoj Arabiji.

- Prema dokazima koje posjedujemo, Amerikanci su ga oteli, a sada očekujemo da ga i vrate - izjavio je Mottaki. Iako je Amiri, prema tvrdnjama iranske televizije Press TV radio,  predavač na teheranskom sveučilištu, obavještajni izvori tvrde da je fizičarov stvarni poslodavac bila iranska organizacija za atomsku energiju, te da je znanstvenik pobjegao iz zemlje kako bi zatražio azil.

Vlasti u Washingtonu zanijekale su da za Shahrama Amirija uopće znaju.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
00:38 09.12.2009.

08.12.2009. u 20:36h Santo_Cavernicolo je napisao/la: \"...Vlasti u Washingtonu zanijekale su da za Shahrama Amiria uopće znaju...\" time su zapravo priznali krivnju, jer inače znaju i kad koja čistačica u natanzu ima mjesečnicu... Santo, zar su trebali objaviti u novinamaa da je prešao na drugu stranu?

SL
sljivo
03:14 09.12.2009.

Ma djavo ga kidnapiral, dobio koji dolar vise i naravno promijenio dres.

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
20:36 08.12.2009.

\"...Vlasti u Washingtonu zanijekale su da za Shahrama Amiria uopće znaju...\" time su zapravo priznali krivnju, jer inače znaju i kad koja čistačica u natanzu ima mjesečnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije