Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUSTALI OD ODMAZDE

Iran odgodio najavljenu blokadu nafte zemljama EU-a

naftovod
Goran Kovačić/Pixsell
29.01.2012.
u 17:59

Iranci su najavili odmazdu zbog europskih sankcija na uvoz nafte iz njihove zemlje.

Iranski parlament odgodio je u nedjelju usvajanje ranije najavljenog zakona kojim je trebao omogućiti hitno ukidanje izvoza nafte zemljama Europske unije, prenio je Die Welt.  Istovremeno je zamjenik ministra energetike Ahmed Kalebani zaprijetio da bi cijena nafte mogla porasti do 150 dolara po barelu.

Podsjetimo, Iranci su najavili odmazdu zbog europskih sankcija na uvoz nafte iz njihove zemlje koji je, iako je na snagu trebao stupiti 16. siječnja, odgođen za pet mjeseci kako bi zemlje pogođene krizom poput Grčke ili Portugala mogle na vrijeme pronaći alternativne dobavljače.

Sukob oko distribucije nafte započeo je zbog iranskog nuklearnog programa. Europski čelnici su uvjereni da Teheran planira izgraditi atomsku bombu no Iranci takve spekulacije odbacuju te tvrde da je svrha njihovog nuklearnog programa isključivo proizvodnja električne energije.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
18:40 29.01.2012.

sta je povecace cijenu Goriva u EU ,ahaahahahah

Avatar Alfons_x
Alfons_x
18:48 29.01.2012.

18:37h Nepobjedivi Politika je za tebe teška nauka, no, ako voziš auto vidjeti ćeš uskoro kako ih je \"prpa\" Zašto bi navrat na nos, obustavili isporuku kada još 6 mjeseci mogu prilično zaraditi, sad će se igrati......malo smanjiti isporuku, malolo povećati cijene, pa malo prijetiti, pa špekulacijama još podići cijene, pa malo sniziti tenzije, da smire strasti pa opet smanjit isporuku....a munjeni \"nepobjedivi\" plaća i plaća i plaaća......

NE
Nepobjedivi
18:37 29.01.2012.

HA HA kao što sam već rekao, Iran samo blebeće i prijeti bez ikakvog pokrića. Prpa, prpa, gospodaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije