Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na embargo

Iran obustavio isporuku nafte Grčkoj

\'iran_nafta\'
Arhivska fotografija
10.04.2012.
u 11:41

Iran je član OPEC-a i proizvodi 3,5 milijuna barela nafte na dan, od čega 2,5 milijuna barela izvozi

Iranski ministar za naftu Rostam Ghasemi objavio je danas da Teheran više ne isporučuje naftu Grčkoj, prenose svjetske agencije. Iran je pod embargom na uvoz nafte država Europske unije, koji se uvodi postupno, a ovako Iran odgovara na te mjere prema svakoj od država članica pojedinačno.

Iran je član OPEC-a i proizvodi 3,5 milijuna barela nafte na dan, od čega 2,5 milijuna barela izvozi. Grčkoj su do obustave dnevno isporučivali oko 100.000 barela.

Atena sad traži nove izvore nafte i naftnih derivata pa pregovara s Rusijom, Saudijskom Arabijom, Irakom i Libijom.

Ključne riječi

Komentara 6

DA
damocles
16:05 10.04.2012.

mudro i pametno od irana

UK
Ugo Kajvez
12:18 10.04.2012.

Nije samo tak, zamijeniti dobavljača nafte, .. grčke rafinerije su izgrađane za preradu specifičnu iransku naftu, preinaku grčkih rafinerija za preradu nečiju drugu naftu neće biti lako izvediv posao bez troškova ...........

NE
nemoguvise
12:34 10.04.2012.

Grcima dobro ide u zadnje vrijeme,ima se soldi i za skuplju naftu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije