Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA

Iran građanima gasi internet i nudi im “državni intranet”

iran
31.05.2011.
u 10:46

Ajatolah Ali Hamnei, iranski vjerski vođa, odluku je nazvao iranskim tihim ratom protiv Zapada, čime bi se Irancima trebalo usaditi islamske vrijednosti

Zamislite da sjednete za računalo i poželite pogledati svoje omiljene internetske stranice, ali dočeka vas blokada. Ali ne zbog kvara, nego državne odluke! Upravo to uskoro bi se trebalo dogoditi Irancima jer država kani blokirati pristup internetu “kako bi zaštitila građane od zapadnjačkih utjecaja”. Zauzvrat, ponudit će im samo nacionalnu internetsku mrežu, koja će biti pomno očišćena od svih nepoćudnih sadržaja, a potpuno će proraditi tek za dvije godine, piše Digital Trends.

Ajatolah Ali Hamnei, iranski vjerski vođa, odluku je nazvao iranskim tihim ratom protiv Zapada, čime bi se Irancima trebalo usaditi islamske vrijednosti.

Čini se ipak da sve nije potaknuto zbog opasnost koja prijeti sa Zapada, nego je razlog ovogodišnji val prosvjeda i revolucija u arapskom svijetu, koje su često bile potaknute i organizirane putem interneta.

Inače, samo se 11 posto Iranaca koristi internetom.

Ključne riječi

Komentara 54

PA
Pasdaran
18:52 31.05.2011.

lschmidt, Ne pričaj gluposti jer nemaš pojma koliko su obavještajne službe npr. Kine, Amerike, Irana ili Rusije jake - cenzuriraju sve što im je po volji bez ikakvih problema.

PA
Pasdaran
19:46 31.05.2011.

Ischmidt, Nije riječ o \"tiranima\" već i o nacionalnoj sigurnosti kao i zaštiti privatnosti kao i autorskih prava - zato Sjedinjene Države i europske zemlje također cenzuriraju internet.

OB
-obrisani-
15:45 31.05.2011.

pasdaran ajde bre i ti u kamenolom-bedak jedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije