Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Iran građanima gasi internet i nudi im “državni intranet”

Ajatolah Ali Hamnei, iranski vjerski vođa, odluku je nazvao iranskim tihim ratom protiv Zapada, čime bi se Irancima trebalo usaditi islamske vrijednosti
31. svibnja 2011. u 10:46 54 komentara 7 prikaza
iran

Zamislite da sjednete za računalo i poželite pogledati svoje omiljene internetske stranice, ali dočeka vas blokada. Ali ne zbog kvara, nego državne odluke! Upravo to uskoro bi se trebalo dogoditi Irancima jer država kani blokirati pristup internetu “kako bi zaštitila građane od zapadnjačkih utjecaja”. Zauzvrat, ponudit će im samo nacionalnu internetsku mrežu, koja će biti pomno očišćena od svih nepoćudnih sadržaja, a potpuno će proraditi tek za dvije godine, piše Digital Trends.

Ajatolah Ali Hamnei, iranski vjerski vođa, odluku je nazvao iranskim tihim ratom protiv Zapada, čime bi se Irancima trebalo usaditi islamske vrijednosti.

Čini se ipak da sve nije potaknuto zbog opasnost koja prijeti sa Zapada, nego je razlog ovogodišnji val prosvjeda i revolucija u arapskom svijetu, koje su često bile potaknute i organizirane putem interneta.

Inače, samo se 11 posto Iranaca koristi internetom.

Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna
  • Pasdaran:

    lschmidt, Ne pričaj gluposti jer nemaš pojma koliko su obavještajne službe npr. Kine, Amerike, Irana ili Rusije jake - cenzuriraju sve što im je po volji bez ikakvih problema.

  • Pasdaran:

    Ischmidt, Nije riječ o \"tiranima\" već i o nacionalnoj sigurnosti kao i zaštiti privatnosti kao i autorskih prava - zato Sjedinjene Države i europske zemlje također cenzuriraju internet.

  • -obrisani-:

    pasdaran ajde bre i ti u kamenolom-bedak jedan