Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAČKI IZBORI

Irački sud dopustio pristalicama Sadama Huseina kandidiranje

sadam-novi
Reuters
04.02.2010.
u 08:28

Zahvaljujući toj sudskoj odluci, čini se da su sunitski politički lideri u Iraku izbegli gubitak prava glasa na ožujskim izborima, ali će i dalje biti manjina u iračkom parlamentu.

Irački sud povukao je zabranu kandidiranja na parlamentarnim izborima 7. ožujka onima koji su svojedobno imali veze s Baasom, strankom Sadama Huseina.

Zahvaljujući toj sudskoj odluci, čini se da su sunitski politički lideri u Iraku izbegli gubitak prava glasa na ožujskim izborima, ali će i dalje biti manjina u iračkom parlamentu. Britanski Independent procjenjuje i da će zbog toga doći do popuštanja sektaških napetosti između iračkih sunita i šiita.

Sama činjenica da je toliki broj sunitskih političkih lidera mogao biti stavljen na crnu listu pokazuje koliko sunitima u Iraku nedostaje snage.

Napadi bombaša samoubojica, međutim, pokazuju da sunitska pobuna još može destabilizirati Irak, zaključuje Independent.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
09:00 04.02.2010.

Demokracija na djelu... fala lipa USA, nek se kandidira Musa...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:01 04.02.2010.

Ovaj čovijek je upozorenje svim diktatorima, danas posebno onima u Iranu koji na ovom primjeru izgleda nisu ništa naučili...

MM
Mladen Miletić
10:08 04.02.2010.

Irački sud dopustio pristalicama Sadama Huseina kandidiranje, za portira u zološkom vrtu i jop sličnim funkcijama. Čestitka demokraciji milion i stno ubijeni 4 puta više ranjeni i invalidi možemo reči isplatilo se Hvala Amerika hvala Buš... Zašto uzimaju Sadamove pristalicee zato jel ih je 99% bilo pa je sada nemoguče stalno postavljati samo izdajice u verh vlade. Sa druge strane ako ima koji pametni i ne čiste izdajice i kolaborateri manje su na meti.... Mogli bi neki zaključiti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije