Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER PLENKOVIĆ:

IPO HEP-a najbolji je način da se osigura novac za vraćanje Ine

Andrej Plenković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
05.01.2017.
u 00:15

Ministar Dobrović potvrdio da se Most slaže s prodajom HEP-a radi vraćanja Ine

– Stav je Vlade jedinstven. Inicijalna javna ponuda 25% minus jedna dionica HEP-a najbolji je način da se osigura novac za otkup dionica Ine od MOL-a – odgovorio je jučer na pitanje novinara premijer Andrej Plenković. Istaknuo je da s partnerima iz Mosta nisu razgovorali o tome hoće li branitelji, kao što traže, dobiti dionice HEP-a.

Da je otkup dionica Ine zajednička odluka Vlade potvrdio je i Mostov ministar Slaven Dobrović.

– Kao Mostov ministar u Vladi, mogu reći da Ministarstvo podržava ideju preuzimanja Ine, svih dionica našeg strateškog partnera. Time se postiže energetska neovisnost Hrvatske i otvaraju potencijali koji su proteklih godina zanemareni – rekao je Dobrović.

Ponovio je kako je kod IPO-a HEP-a ključno utvrditi o kojoj se imovini radi kako se ne bi ponovila situacija s telekomunikacijskom mrežom, ali i da se odmah krene s jačanjem financijskog plana kako bi HEP postao “regionalni igrač”.

Iako je plan da se od prodaje dijela HEP-a otkupi Ina, Dobrović je uvjeren da to neće oslabiti HEP-ov financijski potencijal. Što se tiče zahtjeva Mire Bulja da se o svemu provede referendum, ponovio je da Bulj reagira srcem i da će se “predomisliti kad stekne detaljniji uvid”.

Predsjednik najjače oporbene stranke SDP-a Davor Bernardić Vladinu najavu otkupa dionica Ine naziva “dimnom zavjesom za privatizaciju HEP-a”.

– Time će poskupjeti struja, a Hrvatska će izgubiti energetsku neovisnost. Da Vlada ima jasan plan i dobre namjere, onda bi o budućnosti Ine i modelu njezina otkupa razgovarala s opozicijom, no tada bi opozicija kontrolirala proces, a javnost doznala sve detalje – rekao je Bernardić i poručio da drži HDZ na oku. 

>> Dobrović: Stavljanjem HEP-a na burzu steći će se uvjeti da ojača

Komentara 15

DU
Deleted user
08:44 05.01.2017.

Bravo dečki...prodajte pršut da bi kupili suhe kosti...

Avatar croatxl
croatxl
07:36 05.01.2017.

HDZ+ Most vladace Hrvatskom u sljedeci 20-24g .Ovo danas sto se zove oporba to je obicni cirkus kolorado.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
07:40 05.01.2017.

Nevjerujem u prodaju HEPa pa ni u cjelokupni otkup INAe, prije ce biti novi dogovor s MOLom koji uopce ne mora prodati. Karamarko je bio u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije