PREUZELI KONTROLU

Ipak vojni udar u Tajlandu

Tajland
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
22.05.2014.
u 19:34

Nakon što politika nije uspjela, umiješale se i oružane snage

Dan nakon što je tajlandska vojska uvela izvanredno stanje u zemlji, glavni zapovjednik oružanih snaga objavio je da vojska preuzima kontrolu nad zemljom i vladom. Do vojnoga puča je došlo dva dana nakon početka pregovora sukobljenih političkih opcija koji nisu dali nikakvog rezultata.

U televizijskom obraćanju naciji vojna je vlast obećala da će u zemlji uspostaviti mir, red i pravni poredak te da će stvoriti uvjete u kojima će biti moguće provesti političke reforme. Uveden je i policijski sat, i to od 22 sata do 5 sati ujutro, a vojska je u zauzela sve vladine zgrade. Zabranjeno je i održavanje prosvjeda, a vojska je preostale prosvjednike otjerala kućama.

>> 'U Egiptu se nije dogodio vojni udar. Tako samo tumače neokolonijalni zapadni mediji'

Komentara 4

TO
tokimalko
19:50 22.05.2014.

e u egiptu nije bio vojni udar i nije pobijeno tisuce ljudi, te nije ni bilo suda i presuda ljudima (tisuce njih) na smrt, iako su to bili legalni dobitnici vlasti putem demokratskih izbora...o tome nismo imali jasan stav vecernjegg lista, i premalo iskrensti

TO
tokimalko
19:44 22.05.2014.

onaj u egiptu je bio i dalje jeste krvavi, u kojem vojska drzi sve ..a uz sutnju zapada to nekako se jos odrzava

Avatar superhik74
superhik74
19:58 22.05.2014.

Ljudi su se pobunili protiv neoliberalnog kapitalizma i robovskog rada na traci na kojoj kao jeftina radna snaga proizvode elektronske igracke za zapadne vlasnike pa su ih kao i u Egiptu prisilili "demokratskim" metodama vojnog udara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije