Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO Godišnja premija HZZO-a 600, 960 ili 1560 kuna, može u gotovini ili na rate

Ipak smjena na vrhu HZZO-a

07.01.2009.
u 20:48

Do kraja tjedna i posljednji od oko 1,9 milijuna građana na svoje kućne adrese trebali bi dobiti ponude za dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Oni koji žele kupiti policu i osigurati se od participacije u ordinacijama i bolnicama, ispunjen obrazac trebaju predati ispostavi ili područnom uredu Zavoda, bilo poštom ili osobno ubaciti u posebno označene sandučiće. Nakon što im HZZO ažurira ugovor, šalje im uplatnice.

Oni koji ovih dana, do kraja siječnja, trebaju liječniku, a nemaju iskaznicu dopunskog, mogu u bilo kojoj banci, pošti ili Fini uplatiti jednu premiju police i s kopijom uplatnice zdravstvenu zaštitu koristiti bez participacije. Naknadno mogu podnijeti ponudu za dopunsko.

Građani koji su to htjeli obaviti u danima oko blagdana, naišli su na poteškoće na šalterima pojedinih banaka. Uplatnice su im bile odbijene jer banke nisu promijenile model plaćanja, premda ih je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi na vrijeme upozorilo. No, ti su problemi uklonjeni.

– Fina je obavijestila sve banke i poštu o uplatama dopunskog zdravstvenog osiguranja po modelu 22 još 23. prosinca 2008. godine.

Očito nisu sve banke poštovale tu promjenu koja je službeno i objavljena u Narodnim novinama. No, kontaktirali smo s Finom, koja će odmah urgirati kod Hrvatske poštanske banke da poštuje navedenu naredbu. Očekujemo da će u vrlo kratkom roku banka omogućiti uplate po modelu 22 – stoji u objašnjenju Stanka Perjana, voditelja službe za gospodarstvene poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a.

Godišnja premija iznosi 600, 960 ili 1560 kuna, a može se plaćati i mjesečno. Oslobođena su djeca i trudnice te socijalne kategorije. Police dopunskog na tržištu nude i drugi osiguravatelji.




Bergman odlazi s mjesta direktora HZZO-a

Ministar Darko Milinović u emisiji 'Otvoreno' potvrdio je nagađanja kako Većeslav Bergman odlazi s mjesta direktora HZZO-a, no prema njegovim riječima vlastitom voljom.
- Bergman odlazi na vlastiti zahtjev, rekao mi da je umoran i zamolio me da bi se malo odmorio. Novi ravnatelj će biti izabran javnim natječajem - rekao je Milinović.(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije