Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INŽENJERI:
Povratak na članak

'Napustili smo Brodarski institut jer su nam plaće pale na 2000 kuna'

Ljubo Jurčić: Sve razvijene zemlje počivaju na institutima kao što je Brodarski. On mora opstati i prilagoditi se tehnologiji

Komentari 9

VV
Vrazje Vjestice
20:14 03.04.2015.

gospodo inženjeri, shvatite da za vas nema novca, jer ga treba dati onom idiotu iz hbora što je za 9 mjeseci "rada" dobio 300000 kuna otpremnine. po zakonu.

VL
DU
Deleted user
20:45 03.04.2015.

bitno je da imamo tisuce i tisuce studenata ekonomije......

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:12 03.04.2015.

Sto ce nama brodarski institut, pa nismo mi pomorska zemlja da gradimo brodove. To je diktator Tito osnovao, brzo se rijesiti tog nasljedja socijalizma, srusiti zgradu i napravti shoping centar, recimo Lidl.

VL
DU
Deleted user
23:46 03.04.2015.

Glavni i najveći problem Brodarskog instituta je gospodo, zemljište i ona livada iza zgrade, to je uzrok vašem minusu i nebrige ministara.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
00:19 04.04.2015.

Hrvatski institut naprednih tehnologija, osnovan 1948. godine a danas je prezadužen,pod hipotekom i pred uništenjem. Katamaran za Olimpijske igre u Londonu 2012., koji je pobijedio na natječaju u jakoj međunarodnoj konkurenciji upravo na tom projektu institut je izgubio između 4,5 i 6 milijuna kuna,ali su zato kooperanti zaradili sumnjivim ugovorima. Perspektivni kadrovi, većinom 30-40 godišnjaci, bježe,dok ( uhljebi ) neperspektivni i administrativci ostaju. Šteta da je sve prepušteno kriminalu i uništenju instituta u kojem se nalaze 4 bazena za tegljenje modela brodova,kavitacijski tuneli a bazeni su opremljeni generatorima valova koji mogu simulirati duljinu vala do 40 metara.

VL
DA
Djeca_Arbata
02:04 04.04.2015.

Tomislav Debeljak čovjek koji se predstavlja kao uspješni poslodavac i vlasnik nekih tvornica i brodogradilišta je čovjek čija riječ ne vrijedi ništa...Jednostavno taj se čovjek ne drži riječi...ni usmene, a ni pismene...a na žalost u Hrvatskoj je malo ljudi čijaa je riječ svetinja...mnogi prilikom rukovanja stiskaju ruku i lome kosti da bi ostavili dojam, ali u životu su jad i bijeda...u svakom slučaju s tim čovjekom ne bih volio surađivati...nažalost izgleda da 90 % privatnih poduzetnika je isti mentalni sklop kao i taj tip...

VL
FE
fefellerunt
10:46 04.04.2015.

Tipično hrvtasko vrednovanje znaja, pa tako u skoro svim tvrtkama i na državnom koritu ekonomisti, pravnici i slični džabalebaroši beru 2x veće plaće od inženjera i majstora . zašto? jer ih ima više, i sa tim njihova radn amejsta ostajuaju a gase se proizvodna radna mejsta, poslije tvrtke u pravilu propadaju ili ih sanira država. zar itko može očekivati od akademskih obrazovnaih građana koji matematikom smatraju zdrajanje i oduzimanje da uspiju riješavati logičke probleme? ja ne, ali zato ova država odavno već skoro ništa ne proizvodi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.