Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćno

Inženjera strojarstva moraju vratiti na posao u gradsku tvrtku Zelenilo

zjaca02_krs_221210
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.12.2010.
u 18:07

Zbog otkaza 2007. Duško Zjača je zadovoljštinu dobio na Županijskom sudu u Karlovcu. Uvjeren je da je otpušten jer je - Srbin

Dvije i pol godine nakon što je Duško Zjača otpušten s posla, Županijski sud donio je pravomoćnu presudu u korist tog radnika karlovačkog Zelenila. Otkaz Zjači od kolovoza 2008. nije osnovan, pa radni odnos nije nikada prestao. Nalaže se poslodavcu da ga vrati na posao sukladno stručnoj spremi, znanju i sposobnostima, u roku od osam dana po primitku presude.

D. Zjača je najavio proslavu pravosudne pobjede u sklopu ovih blagdana, a direktor Zelenila Stjepan Turković žalbu Vrhovnom sudu.

– Hvala svim sucima koji su sudjelovali u ovom postupku – poručuje Duško Zjača.

Zelenilo se žalilo na travanjsku presudu Općinskog suda, no drugostupanjski nije utvrdio proceduralne pogreške. Zjača, koji je na bolovanju, očekuje da će tvrtka ispoštovati sudsku odluku, što najavljuje i direktor Turković.

Inženjer strojarstva Duško Zjača zaposlen je u Zelenilu od lipnja 2004. godine. Radio je kao referent za prostorno planiranje i razvoj grobalja. Otkaz je dobio s obrazloženjem racionalizacije poslovanja tvrtke. No, sud je utvrdio da je jedini od radnika u “procesu racionalizacije” dobio otkaz. Zjačino radno mjesto je ukinuto, a u tvrtki, po Turkovićevu stavu, za njega nije bilo moguće osigurati drugo. Sindikalni povjerenik Josip Ređić dao je suglasnost za otkaz u zabludi, pošto mu je Turković rekao da je sa Zjačom postigao dogovor. Turković, da bi potkrijepio otkaz, tvrdi da je Zjača loš radnik. Zbog toga je ove godine nepravomoćno osuđen za klevetu. Uložio je žalbu. Zjača vjeruje da je otkaz dobio jer je Srbin, što Turković niječe.

Komentara 5

IL
ilatkovi
22:42 23.12.2010.

Zjača neradnik i zabušant to zna cijeli Karlovac, Turković još jedan od idiota koji takvom ne zna dati zakonski otkaz, već opet ispaštaju nevini građani jer zbog njega njihov novac završava na računu ovog neradnika umjesto da se uloži u nešto korisno. A da ga Turković isplati sa svog računa (kao i Jelić sa svoga za kamp na Korani, ravnatelj Mrzljak sa svog računa za neradnika Kruppu...) naučio bi se kako se neradniku daje otkaz iz državne ili gradske firme.

AN
antic
18:41 22.12.2010.

gospodin se zahvaljuje sucima! Što to znači, gdje je objektivnost sudstva? gdje je mogućnost da se u ovoj državi nekome ko ne radi daje otkaz a bez posljedica? pitam se, pitam... nego, jel to piše onaj mali šta mu kaoo fol prijeti perković pa on po karlovcu glumi dušana miljuša i ivu pukanića u jednom? u, sad će mu prijetit i turković možda... niske su to grane

Avatar protivkomunista
protivkomunista
18:22 24.12.2010.

Opet srbi rade probleme !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije