Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radna skupina za compliance

Investitore privlače države koje vode i nadzor poslovanja

Zagreb: Predstavljanje knjige suca Vrhovnog suda Marina Mrčele i profesora  Igora Vuletića
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
23.10.2020.
u 10:33

Konferenciju u Zagrebu organizirao je Institut za Compliance, Criminal Compliance i Anti-Money Laundering

Najvažnija je transparentnost. No možete napraviti najbolji posao na svijetu, najbolje smjernice, ali ih netko treba prihvatiti i provesti. Ključna je politička volja i da ih prihvati onaj na koga se odnosi - glasio je savjet suca Vrhovnog suda RH i predsjednik GRECO-a, skupine država protiv korupcije Vijeća Europe, Marina Mrčele koji je uputio radnoj skupini za izradu Nacionalne strategije i Compliance praktičnih smjernica.

Na jučerašnjoj konferenciji u Zagrebu u organizaciji Instituta za Compliance, Criminal Compliance i Anti-Money Laundering (ICCrA) i njezina predsjednika i osnivača Davora Iljkića. Compliance - širok pojam koji znači usklađenost sa zakonom, ali i etičkim normama - daje okvir za pridržavanje u vođenju i nadzoru u gospodarskom poslovanju, a za rezultat ima privlačenje stranih investicija i investitora.

No taj je aspekt upozorio i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst, davajući pohvalu hrvatskoj Vladi u poboljšanju investicijske klime, poput smanjena poreza, smanjenja duga, ali i apostrofirajući nastavak borbe protiv korupcije. Izrada smjernica je i jedan od zahtjeva GRECO-ova 5. evaluacijskog izvješća koji zahtijeva da Kodeks korporativnog upravljanja bude dopunjen praktičnim smjernicama. 

Komentara 1

DU
Deleted user
10:42 23.10.2020.

hrvatska je onda svjetlosnu godinu udaljena od tog pravila...u hrvatskoj je puno sumnjivog kapitala o kojem su mediji pisali...naveliko...itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije