Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strpljenje pri kraju

Investitor bez novca? Zračna luka Zagreb dovedena u pitanje

sinisa hajdar
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.07.2013.
u 22:00

Izgradnja zračne luke Zagreb dovedena je u pitanje, javlja Dnevnik.hr. Francuski investitor s kojim je suradnju započela bivša, a nastavila sadašnja vlada, nema novaca.

Izgradnja zračne luke Zagreb dovedena je u pitanje, javlja Dnevnik.hr. Francuski investitor s kojim je suradnju započela bivša, a nastavila sadašnja vlada, nema novaca. Ministar Siniša Hajdaš Dončić otkrio je kako je moguće i otkazivanje cijelog posla te raspisivanje novog natječaja, ukoliko francuzi ne ispune svoj dio dogovora.

- Ovaj tjedan je zadnji rok da li će se sve točke usuglasiti, ako se usuglase radovi počinju koncem devetog početkom desetog mjeseca, kada će biti izdana građevinska dozvola. Ako se ne usuglase mi ćemo raspisati novi natječaj za koncesiju, rekao je ministar prometa. Francuzi nisu imali nikakav komentar, već otkrili samo da je u srijedu važan sastanak o budućnosti projekta zračne luke Zagreb.

- Ekonomska i financijska situacija se promijenila od trenutka kad su oni krenuli u postupak koncesioniranja, tu se sada uključila i svjetska banka i EIP koji imaju posebna pravila. Ostalo je svega nekoliko točaka za definirati, a nama nije u interesu da popustimo jer postoji nekakav koncesijski ugovor, dodao je Dončić.

Investicija koja u početkoj fazi teži 190 milijuna eura ne bi trebala propasti, tvrdi bivši ministar Ivan Domagoj Milošević. - Nema razloga od strane investitora pa čak je i financijskakonstrukcija zatvoerna, sve je isključivo na vladi. Zračna luka Zagreb najjasniji je primjer kako je vlada nesposobna krenuti u nove investicije, a uz to i rast i zapošljavanje, istaknuo je Milošević. Riješe li se ovaj tjedan svi sporovi na razini Vlada-investitor, radovi bi mogle  krenuti već najesen.

>>Šef skupštine D. Kosor napisao ljutito pismo zbog Zračne luke ZG

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije