Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svratio Šundov

Invalidi rekli da prekidaju štrajk, Jozo Marić bi još gladovao

štrajk, DES, Kerum (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
04.08.2010.
u 15:03

Dogradonačelnik Jure Šundov došao je u DES kad je Jozo Marić bio kod liječnika. Nakon razgovora s četvoricom radnika, koji štrajkaju šesti dan, rekli su mu da prestaju. Onda se vratio Jozo...

Četvorica radnika DES-a, od kojih su dvojica invalidi, obećali su Juri Šundovu, splitskom dogradonačelniku kako prekidaju sa štrajkom glađu. Šundov ih je posjetio u srijedu oko 14 sati. Obećao im je kako će Gradsko vijeće u svoj dnevni red na prvoj sljedećoj sjednici uvrstiti raspravu o predstavnicima Grada u DES-u (štrajkaši traže njihovu smjenu), ali je istaknuo kako on ne može znati kakva će biti odluka Vijeća.

Nakon kraćeg dogovora, štrajkaši su Šundovu kazali kako prekidaju sa štrajkom.

Dogradonačelnik, koji je prije dolaska u DES u ime Grada podnio nekoliko tužbi protiv HUS-a i Joze Marića, iz DES-a je otišao zadovoljan, međutim još nije posve jasno hoće li štrajk biti prekinut ili još traje.

Organizator štrajka, Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju, koji s DES-ovcima štrajka od prvog dana, nije bio u tvrtki kada je svratio Šundov. Kada se vratio, demantirao je vijest o prekidu štrajka. Kaže da su gladni i izmučeni, ali da će petorica štrajkaša sjesti i razmisliti o Šundovljevim obećanjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije