Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporost

Invalidi Domovinskog rata useljenje čekaju od listopada

zgrada
Anton Ficko/VLM
12.05.2010.
u 17:12

- Tko god je mogao zakazao je i skinuo odgovornost sa sebe, a mi i dalje ne znamo kada se uopće možemo nadati useljenju - kazao nam je Stipan Tomić, predsjednik Nadzornog odbora crikveničke Hvidre.

Crikvenički stradalnici iz Domovinskog rata sa 40- i 30-postotnim invaliditetom, njih 11 koliko ih je u listopadu prošle godine trebalo useliti u stanove u za njih sagrađenoj zgradi u Basaričekovoj ulici još su na popisu stambeno nezbrinutih i prema svemu sudeći na njemu će i ostati još najmanje dva mjeseca. - Tko god je mogao zakazao je i skinuo odgovornost sa sebe, a mi i dalje ne znamo kada se uopće možemo nadati useljenju - kazao nam je Stipan Tomić, predsjednik Nadzornog odbora crikveničke Hvidre.

Prema njegovim riječima, na Hvidrin upit ravnatelj Uprave za stambeno zbrinjavanje u Ministartsvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Dinko Mikulić prije mjesec dana kazao je kako se tehnički pregled i primopredaja ne mogu dogovoriti jer radovi u cijelosti nisu završeni. Istodobno je državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Aleksandar Russo ustvrdio kako je Grad Crikvenica s pet mjeseci zakašnjenja tek 3. ožujka dovršio radove priključka na komunalnu infrastrukturu, dok je u veljači izvođač radova HB trgovina i građevinarstvo zatvorio obrt.
Glasnogovornica toga ministarstva Kata Gojević izvijestila nas je kako je temeljem novog javnog nadmetanja za dovršetak radova zaključen ugovor s poduzećem Gradnja d.o.o. iz Senja.

Njegovo uvođenje u posao najavila je za 10-ak dana, a prema ugovoru rok završetka svih radova je 45 dana od tada. U međuvremenu je Ministarstvo o svom trošku angažiralo zaštitarsko poduzeće Secutor čiji zaposlenici danonoćno čuvaju ugrađenu opremu od krađe. S obzirom na to da na kraju valja obaviti i tehnički pregled te dobiti uporabnu dozvolu, invalidi se useljenju realno ne mogu nadati prije početka kolovoza.

Možda baš za Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza uz premijerku Jadranku Kosor, koju nova crikvenička HDZ-ova vlast priželjkuje na primopredaji ključeva kada već nije bila na polaganju kamena temeljca na poziv bivše SDP-ove vlasti u listopadu 2008. godine. Inače, riječ je o dvojnom objektu s 15 stanova ukupne neto korisne površine 806 četvornih metara. Ugovorena vrijednost radova iznosila je 6,9 milijuna kuna, investitor je Ministarstvo graditeljstva, a stanove dodjeljuje Ministarstvo  branitelja. Grad Crikvenica se uključio darivanjem tisuću četvornih metara komunalno opremljenog zemljišta vrijednog 3 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije