Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN DOBROVIĆ
Povratak na članak

Inu treba vratiti, a u HEP uložiti pa tek onda prodati 25 posto

Važno je da se prije konačne odluke utvrdi što sve ulazi u imovinu HEP-a. Primjerice, elektroenergetska mreža mora biti pod kontrolom države

Komentari 15

BO
Bogodol
12:42 04.01.2017.

Razgovor sam "preletio" jer nije vrijedno čitanja kad sam naišao da HEP treba biti "naj važnija kompanija u ovom dijelu Europe". Nadam se da je Plenkoviću jasno, a mnogim glasačima u Državi Hrvatskoj kako će Most cijelog mandata biti kočnica i remetilački čimbenik cijelog mandata. Oni stalno će govoriti suprotno od stava HDZ-a i bit će glasnogovornici SDP-a i sada sam uvjeren da neće ovaj mandat biti uspješan, a Most će izaći iz vlade 6 mjeseci prije kraja mandata a možda i ranije. Hep ne radi na investicijama i ništa ne ulaže i molio bih da Dobrović i Most konkretno kažu u što i koliko treba uložiti u Hep. Nisam bio za prodaju Ine koju su prodali Račan i Sanader (Račan 25% + i dionica, a Sanader oko 24%) no sada treba povući pametan potez i trebao bi koncenzus vlasti i oporbe no toga neće biti kad i u samoj vlasti Most nastupa bolesnoambiciozno i odrađuje nečije zahtijeve i umislio si da će on sam doći na vlast. Lokalni izbori će pokazat fijasko Mosta što je i zaslužio. Naše velike tvrtke kao Đuro Đaković i slični ovise o državnim investicijama a izgleda da od toga neće biti ništa i moglo bi proći 4 godine kao za vrijeme nesposobne vlade Zorana Milanovića.

VL
DU
Deleted user
14:30 04.01.2017.

Ovdje nam prodaju maglu i mnogi su nasjeli. Energetska neovisnost bi imala veze s naftom kad bi imali naftna polja. Cijela ova priča oko INE je spin. Najglasniji su konzultanti, političari i osobe iz energetskog miljea koji su nanjušili lovu koja bi im mogla kapnuti u svim ovim manipulacijama. INU smo izgubili kad su prodana upravljačka prava. Sad nam se servira priča o "strateškoj tvrtki", "energetskoj neovisnosti" iz partikularnih interesa pojedinaca i interesnih grupa.

VL
JM
jezero-matica
12:49 04.01.2017.

Hvala Bogu da više ne odlučiva samo jedan čovik(partija)!Ovako ih je puno i teško je sve to podmititi!

VL
DU
Deleted user
14:57 04.01.2017.

"..čime bi se HEP pozicionirao kao najvažnija elektroenergetska kompanija u ovom dijelu Europe".. jel on to ozbiljno? Nije li dosta ovakvih izjava? Bilo bi dobro, dovoljno i zadovoljavajuće da ne budemo najgori. Za sad još nismo, Bugarska još uvijek ima lošije pokazatelje.

VL
AR
aristip
12:43 04.01.2017.

Dobrović izvali: "Most podržava preuzimanje kontrole nad Inom kako bi se ostvarila energetska neovisnost za Hrvatsku." Pa koju energetsku neovisnost, pogotovu u naftnom sektoru, može imati mala država kao Hrvatska ? Pa dali ministar zna da i Saudijska Arabija odustaje od energetske neovisnosti u naftnom sektoru jer priprema privatizaciju svoje državne naftne kompanije Aramco. Dali ministar zna da je i Rusija nedavno prodala veliki dio svoje naftne kompanije Rosnjeft. Očito je i Dobroviću, kao i Plenkoviću i Dalićki, uzor pokojni Hugo Chavez (jer je on nacionalizirao naftni sektor u Venezueli sa katastrofalnim posljedicama po narod) ali je pitanje dali mi želimo bijedan život kakav sada imaju Venezuelanci.

VL
DU
Deleted user
14:53 04.01.2017.

"Naš je stav da država ima snažnu ulogu u vođenju energetske politike i to ćemo dosljedno zastupati".. niti je ima niti može, niti je treba imati, bar kad je riječ o nafti. Koliko je država pouzdana, dobronamjerna i odgovorna vidi se po cijeni litre benzina koja je kod nas veća nego u Austriji.

VL
AN
antuntod
15:31 04.01.2017.

Plenković,Dalićka,Dobrović i ostala bratija govore o energtskoj neovisnosti i potrebi vračanja INE u vlasništvo Hrvatske, a devedeset posto energenata uvozimo i ovisimo o cijenama na svjetskom tržištu.

VL
BF
bf2
15:49 04.01.2017.

i dok se jedan veleizdajnik koji je zaslužan za cijelu priču oko INE ruga sa našim "pravosuđem", oni planiraju prodati dio tvrtke koja je doista strateška. S tim da će dotični gospodin vjerojatno ubrzo biti slobodan jer je eto jadan bolestan,ali lovu naravno neće vratiti...

VL
DU
Deleted user
12:15 04.01.2017.

U IPO dionica HEP najviše će profitirati banke. Ponuditi će kredite za kupnju dionica sa solidnom kamatom, narod će se zalijepiti kao muha na med i eto opet problema sa blokiranima.

VL
BF
bf2
15:52 04.01.2017.

HEP,šume,vode,prometnice,zdravstvo,telekomunikacije i barem 50% bankarskog sektora bi trebalo biti u rukama države

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.