Naslovnica Vijesti Svijet

Intervencija na Bliskom istoku najgora odluka u povijesti SAD-a

"Sjedinjene Države će polako i sigurno vratiti naše izvrsne vojnike doma", tvitao je Trump dodajući da su sukobi na Bliskom istoku stajali Sjedinjene Države 8000 milijarda dolara i tisuće života
09. listopada 2019. u 16:49 4 komentara 1058 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Intervencija na Bliskom istoku je bila najgora odluka u povijesti Sjedinjenih Država, rekao je u srijedu američki predsjednik Donald Trump tri dana nakon što je najavio povlačenje američkih postrojbi iz područja blizu turske granice, na sjeveru Sirije.

Turski vojni konvoj u Kilisu blizu granice Ušli u Siriju Erdogan objavio: Započeli smo operaciju protiv kurdskih snaga

Trump je tom iznenadnom izjavom u nedjelju najavio povlačenje američkih postrojbi iz područja blizu turske granice na sjeveru Sirije, čime se činilo da daje zeleno svjetlo za vojnu operaciju Turske protiv kurdskih snaga, saveznika Washingtona u protudžihadističkoj borbi. No nakon te najave, dao je nekoliko konfuznih, čak kontradiktornih izjava, od prijetnji do pomirljivih poruka Ankari.

Zatim je u ponedjeljak u tvitu napisao da "ako Turska učini bilo što, što procijenim da prelazi mjeru, potpuno ću uništiti gospodarstvo Turske". 

Američki predsjednik tvrdi da je odlučan prekinuti beskrajne ratove, što je bilo jedno od njegovih obećanje iz kampanje.

Donald Trump Povlačenje vojske Donald Trump: Kurdi se bore s nama, no mi smo platili velike svote novca

"Sjedinjene Države će polako i sigurno vratiti naše izvrsne vojnike doma", dodao je u jednom drugom jutarnjem tvitu u kojem dodaje da su sukobi na Bliskom istoku stajali Sjedinjene Države 8000 milijarda dolara i tisuće života.

"Krenuli smo u rat zbog pogrešne pretpostavke i sada se to potvrdilo: nije bilo niti jednog komada oružja za masovno uništenje", napisao je u vezi američke intervencije u Iraku 2003. godine.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • zimerman:

    Super potez od Trumpa

  • Toni66:

    Intervencija na Bliskom istoku najgora odluka u povijesti SAD-a, interesantno je to što zna svaki najobičniji konj i svi ćute i ne smiju da da pisnu - napišu ili kažu ( kao da je Staljin živ u Americi i na ... prikaži još!a vlasti ?) u tome smjeru kada Ameri odluče .I sada tek kad se Američki predsjednik usudi da kaže istinu eto sada ćemo to tek 5 godina kasnije smjeti objaviti i priznati realnu istinu ..( Još da netko pokuša da izračuna nastalu proizvedenu štetu u stotinama tisuća milijardi dolara pogođene rasturene države ka tome ) O ljudskoj tragediji i totalnoj sramoti (Boksač svjetski prvak protiv trogodišnjaka u ringu ) ako ćemo iskreno ali bolje ne , jer do sada su Amerikom vladali "samo jako prejaki pametni" predsjednici a sada gle ovoga kojega su im Rusi pomogli izabrati usudi se istinu da govori i to nikako ne ide u pametne mozgove - eto tako mi se to "sve čini" kako vidite Rusi su koliko po relitetu iznad vrhunske Demonkracije, i to ohoho ... ( Kako vidite pišem kako mi se čini znači ako je što nekome jako protiv prijatelja i svjetskog Policajca nije to se meni samo čini !!!) I nije za brisanje .... Koliko Zapad strada kroz takvu politiku bojkotiranja ratovanja ( 18 godina Afganistana po 10.000 smo civila bude ubijeni godišnje a o Talibanima se ni ne javlja jer nbi bilo skoro 50 država zapadnih naoružanih do zuba tamo sa Ameima da nema "posla"- po meni proizvodiš djecu siročad stradali im očeva u vlastitoj domovini . Koja sveopća tragedija ..

  • TEUTA:

    A koliko si dobio ?