Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Nairobiju

Interpol izdao crvenu tjeralicu za 'bijelom udovicom' iz Britanije

'Bijela udovica' Samantha Lewthwaite
Interpol
26.09.2013.
u 16:37

Prema izjavama svjedoka među napadačima u trgovačkom centru Westgate u Nairobiju uočena je i jedna žena što je potaklo nagađanja da bi to mogla biti Samantha Lewthwaite

Interpol je izdao nalog za uhićenjem britanske teroristice Samanthe Lewthwaite, poznate kao "bijela udovica", javlja AP.

Nalog za uhićenjem izdan je na zahtjev Kenije, izvijestili su iz Interpola. CNN javlja da se radi o crvenoj tjeralici koja se inače raspisuje za osobama koje se međunarodno potražuju zbog vođenja kaznenog postupka protiv njih ili zbog izdržavanja kazne zatvora.

Njihova svrha je privremeno uhićenje potraživane osobe s ciljem njezinog izručenja državi koja je potražuje. Ne radi se o međunarodnom nalogu za uhićenje, već o obavijesti državama članicama da se neka osoba potražuje u određenoj državi ili u više država iz određenih razloga, a države članice Interpola po toj tjeralici postupaju ili pak ne postupaju, sukladno svojem nacionalnom zakonodavstvu.

Prema izjavama svjedoka među napadačima u trgovačkom centru Westgate u Nairobiju uočena je i jedna žena što je potaklo nagađanja da bi to mogla biti Samantha Lewthwaite, članica Al-Shababa koja se udala za bombaša Jermainea Lindsaya, jednog od terorista koji se 2005. godine raznio u napadu u Londonu.

Policija u Keniji traži je zbog povezanosti s terorističkom jedinicom koja je planirala bombaške napade.

>> Za napad u Nairobiju kriva je 'bijela udovica' iz Britanije?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije