Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Intercocpitov Piper sletio na trbuh u Zračnoj luci Zadar

avion
Arhiva VL
19.09.2009.
u 15:27

Piper se sam zaustavio nakon što je trupom klizio pistom pri čemu su mu, kazao je Vodanović, oštećena donja strana i elise. Glavni zrakoplovni istražitelj je danas ujutro započeo istragu.

ZADAR - Ne mogavši propisno sletjeti na pistu Zračne luke Zadar u petak oko 22.10 sati zrakoplov Piper Lufthansine pilotske škole Intercockpit trupom je strugao po pisti gotovo 400 metara, potvrdio nam je glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće ministarstva prometa Dinko Vodanović.

Dodao je kako su u trenutku nesreće u zrakoplovu bili instruktor letenja i njegov student, obojica strani državljani, koji srećom nisu ozlijeđeni.

Piper se sam zaustavio nakon što je trupom klizio pistom pri čemu su mu, kazao je Vodanović, oštećena donja strana i elise. Glavni zrakoplovni istražitelj je danas ujutro započeo istragu u Zemuniku te je utvrdio kako je do nesreće došlo zbog toga što su se kotači neočekivano uvukli prilikom slijetanja dvomotornog aviona Piper PA 44 Lufthansine pilotske škole.

Vodanović je kazao kako će se istraga ove nesreće obaviti u Zračnoj luci Zadar. Istražitelj je dodao kako je isti ovaj avion imao gotovo istu nesreću prije dvije godine kada su mu se također uvukli kotači pri slijetanju.

Inače, ovo je još jedna u nizu zrakoplovnih nesreća ove pilotske škole. Prije 14 mjeseci jedan njihov Piper se srušio u more južno od Dugog otoka pri čemu su poginuli instruktor letenja i učenik, a u svibnju ove godine njihov avion je prisilno sletio u more kod Cavtata.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:00 19.09.2009.

Nitko povređen. Čovječe, to je sreća a ne nesreća.

OB
-obrisani-
17:14 19.09.2009.

Hehe, pa definitivno bolje, nego na leđa, malo mu se panca postrugala a pilot ko vrabac, živ, živ. Sreća je okrugla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije