Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko društveno istraživanje
Povratak na članak

Integracijske politike zakazale

Velik broj novijih migranata žele integraciju ali njihova slaba integracija i marginaliziran položaj razlog je za preispitivanje dosadašnjih integracijskih politika i njihovu učinkovitost

Komentari 10

TE
TechnoCroat
23:35 22.12.2016.

Nije mi jasno kakve koristi ima Europa od migranata? Čemu i kome sluzi ta prisilna "integracija"?

VL
Avatar lvan12
lvan12
23:48 22.12.2016.

Jedini ali jedini način integracije u bilo koje društvo je da imigrant zaboravi na sebe i svoju kulturu... i krene izgrađivati sebe sukladno društvu i kulturi u koju je došao. To se zove integracija. Ono što nam se događa sa najčešće muslimanima je da oni ne žele sebe inegrirati u društvo koje su došli, već žele to društvo mjenjati prema svojim pogledima na svijet, a to neide. Tko želi ostati doma i biti rob nekome, nosati burke uokole, ne raditi, taj ne treba niti dolaziti na zapad jer isto može i u svojim matičnim zemljama... Ako je to nekome teško za zaključiti u EU i trebaju mu istraživanja da bi to shvatio, onda svi skupa imamo veliki problem.

VL
DA
Darko22
23:30 22.12.2016.

Gospođo Jurasić, iako EU politika intergracije nije ni blizu savršenstvu, trebali bi se daleko više pitati da li je možda Islam kao religija zakazala.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:41 23.12.2016.

Zdravorazumsko razmisljanje dovodi do takvih zakljucaka i bez istrazivanja. Proljevicarsko idealiziranje drustva ima cijenu,u ovom slucaju EU to placa teroristickim zrtvama, gubitkom tradicionalnih vrijednosti i identiteta (na sto proljevicari gledaju negativno i to uglavnom podrzavaju), manjkom opce sigurnosti, velikim izdvajanjima za socijalne programe (tim ljudima se s puno manje novca moglo pomoci izvan EU) i nestablnoscu drustva, manjkom drustvene kohezije (sto je otprilike suprotno multikulturalnosti). Realno je ocekivati da ce politicki desne opcije doci na vlast u vecini zapadne Evrope, a uskoro, vrlo uskoro, ono sto se smatralo istocnom Evropom, ce biti daleko bolje mjesto za zivot.

VL
NI
Nikomah95
01:17 23.12.2016.

Eto ga sad 'na'! Počela su istraživanja! Koliko je mrtvih potrebno da bi se počelo s istraživanjima? Istraživanja su prvi korak u postupku "mazanja očiju" javnosti, na kraju će se sve, kao i obično, svesti na puke statistike

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
09:48 23.12.2016.

Integracijske politike zakazale? To je otprilike kao da ti gomila štakora provali u spremište žita i ti ih želiš integrirati da ne rade štetu... Ono što je neuskladivo i nespojivo, dapače, dijametralno suprotno, ne može se integrirati. Nije zakazala nikakva integracijska politika zato što nije mogla učiniti nemoguće... To su ljudi iz druge, divlje, paleolitske kulture i oni se, osim vrlo, vrlo rijetkih iznimaka ne mogu integrirati u europsko društvo i kulturu...

VL
DA
daniloobradoviic
11:02 23.12.2016.

Virtualni svijet u haoticnom stanju i nemogucnosti iznalazenja i postivanja elementarnih dogovorenih pravila .Ujedinjeni narodi kao krovna svjetska institucija prolazi katarzu i vapi za promjenama koje bi donijeli ucinkovitost .Veliki svjetski igraci svojim interesima fazeci medjunarodno pravo i dogovore zapravo prizivaju katastrofu .Migracije uslijed ratnih strahota neduznog naroda je dio manipulacija svjetskih mocnika .Rjesenje se ne nazire ,naravno narodi kao i uvjek snose teret pomahnitale politike .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.