Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati nadzora

Inspektori u turističkoj sezoni naplatili 8 milijuna kuna kazni

kafić macho pečačenje (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
06.09.2013.
u 12:25

Zbog nelegalnog obavljanja djelatnosti ili nelegalnog zapošljavanja donijeto je 572 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti

Državni inspektorat izvijestio je o rezultatima nadzora tijekom glavne turističke sezone u području ugostiteljstva, pružanja usluga u turizmu i boravišne pristojbe.

Od 01. lipnja do 31. kolovoza 2013. gospodarski inspektori su tako proveli  ukupno 13.892 nadzora u kojima je utvrđeno 4.638 raznih povreda propisa zbog kojih su inspektori podnijeli 849 optužnih prijedloga prema prekršajnim sudovima. U državni proračun direktno je uplaćeno ukupno 8.193.801,50 kuna.

Zbog nelegalnog obavljanja djelatnosti ili nelegalnog zapošljavanja donijeto je 572 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, od kojih je 153 izvršeno pečaćenjem prostorija, uređaja i opreme.

Kod pružatelja usluga smještaja u domaćinstvima građana i seljačkim domaćinstvima najčešće povrede propisa su: rad bez rješenja o odobrenju, neisticanje naznake vrste i kategorije objekta, cijene usluga i informacije o plaćanju boravišne pristojbe, ne vođenje popisa gostiju, neisticanje oznake vrste i kategorije objekta na ulazu u objekt, neizdavanje računa.

>> \'Moguće je da ova turistička godina i nadmaši odličnu 2012.\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije