Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud u Osijeku

Antun Kirchbauer: Niti jednom nisam tražio da se kazne oproste ili storniraju

anton kirchbauer
Foto: Davor Javorović/Pixsell
03.02.2016.
u 15:19

Antun Kirchbauer, brat zamjenika načelnika PU Mate Kirchbauera, rekao je kako su ga pratili jer se sumnjalo na u drogu, prostituciju,šverc ljudi...

Pred Županijskim sudom u Osijeku nastavljeno je iznošenje obrane vrha PU Vukovarsko-srijemske županije koji su 2013. godine uhićeni pod raznim optužnicama. Antun Kirchbauer, brat zamjenika načelnika PU Mate Kirchbauera, rekao je kako su ga pratili jer se sumnjalo na u drogu, prostituciju,šverc ljudi...

– Od toga nije bilo ništa pa sam optužen što sam htio ljudski pomoći prijateljima ne tražeći da im se kazne oproste.Cijeli život sam pošteno radio policijski posao i u ova tri slučaja za koja sam optužen jedini cilj bio mi je pomoći ljudima u smislu nekog prigovora, žalbe..., rekao je policijski inspektor Kirchbauer koji je u ovome slučaju trećeoptuženi.

Njega se u optužnici tereti da je u tri slučaja pokušao svojim utjecajem pomoći prijateljima koje je prometna policija uhvatila u počinjenju prometnih prekršaja. U optužnici stoji da je samoinicijativno zvao policajce koji su zaustavili njegove prijatelje te tražio od njih da ne sankcioniraju počinitelje. Kazao je kako je točno da je zvao kolege prometne policajce i raspitivao se kod njih o počinjenim prekršajima i može li se što riješiti u smislu da se napiše neki prigovor ili žalba.

– Niti jednom nisam tražio da se kazne oproste ili storniraju. Rekao sam i ako je kazna napisana da se onda ne može ništa učiniti. Koliko znam svi su na kraju i procesuirani. Sve što sam činio bilo je iz ljudskih pobuda, jer je riječ o mojim prijateljima i nisam uradio ništa što se nije radilo prije i što se ne radi i dan-danas, rekao je A. Kirchbauer.

Drugi dan iznošenja obrane optuženih započeo je reprodukcijom ispitivanja u USKOK-u Mate Kirchbauera, bivšeg zamjenika načelnika PU vukovarsko-srijemske, a koji je u utorak iznio svoju obranu. Do reprodukcije video zapisa ispitivanja u USKOK-u došlo je na zahtjev tužitelja Darka Dodiga koji je to tražio, kako je rekao, „zbog velikog broja različitih izjava optuženog Kirchbauera prilikom iznošenja obrane na glavnoj raspravi u odnosu na ono što je rekao tijekom istrage“.

>> Policajac kolegi: 'Zar se ne može baš ništa srediti za alkohol, ha?'

Komentara 2

OB
Objektivno...
18:17 03.02.2016.

Gospodine iz Uskoka. Je li u pitanju još jedna farsa kao neki dan u Indexu kada se činilo da ste zadovoljni tim silnim radom za opće dobro ili ćete ovaj puta biti pravi tužitelj? Kada je prije nekoliko godina bilaa podignuta kaznena prijava protiv dvoje osječkih policajaca J.A. i LJ.O. trebalo Vam je dvije godine da odbacite kaznenu prijavu. Btw, osumnjičene uopće niste ni pozvali da se očituju a kamoli da ih snimite

CI
cigoV
20:05 03.02.2016.

Hebote koja je ovo sprdacina vec 10.puta nailazim na clanke kako je nasa vrla policija kao uhvatila ove ljude u prekrsajima, tako sto su ih vjerovatno pratili u 3 smjene i to par mjeseci koristeci sve moguce policijske resurse i stukli 2-3 miliona kuna da bi otkrili dvije-tri stvari koje su: 1.saznali prisluskivanjem informacije iz sfere rekla-kazala 2.netko je nekog podmicivao sa 20 kg graha(cca200kn) 3.sredjivali prometne kazne,a nijednu nisu uspjeli rjesiti Ajd molim vas recite da se zezate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije