Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun

Inoslav Latković pijun je Grada, a Damir Jelić najodgovorniji

'02.01.2013 Karlovac - Pavao Vidovic izdvojio se iz sustava gradskog centralnog grijanja te si je u stanu postavio vlastito centralno grijanje na struju, no usprkos tome i dalje dobiva racune od Grads
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
10.01.2013.
u 13:01

Upozoravaju također da nije održana nijedna sjednica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga o toplanama

Mnogi će potrošači biti zahvalni Gradskoj toplani na daru grijanja ove zime – smatra Marija Perušić, zamjenica predsjednika Regionalne organizacije zaštite potrošača.

 Prekinuli komunikaciju

Zaštitari potrošača tvrde da Gradska toplana opskrbljuje potrošače toplinskom energijom bez ugovora, što je, po Zakonu o zaštiti potrošača, dar trgovca. Više se ne žele “nadmudrivati” s direktorom Gradske toplane Inoslavom Latkovićem jer ga smatraju pijunom Grada, konkretno gradonačelnika Damira Jelića, i jer navodno ne poštuje Ustav, sudsku praksu i zakone

 – Isključivo je lokalna samouprava nadležna za organizaciju i pružanje javnih usluga, ali Vijeće za zaštitu potrošača javnih usluga, savjetodavno tijelo koje djeluje pri Gradu, nije raspravljalo o Toplani i Gradskoj toplani od blokade računa stare tvrtke u travnju 2011. – kaže Perušić.

 U ROZP-u dodaju da je Gradsko vijeće samostalno donosilo odluke o toplanama.

 – Čak se ni oporba nije usprotivila, nego izjavljuje po kuloarima da se ne slaže s našim zalaganjem za zaštitu prava potrošača – napominje Perušić.

 Tomašić dodaje da su gradonačelnik Damir Jelić i njegova zamjenica Marina Kolaković prekinuli komunikaciju s njim.

 – Vidim da otvaraju elektronsku poštu koju šaljem, ali na nju ne odgovaraju – objašnjava Tomašić.

 ROZP je zahtijevao da se javno objavi projekt i plan rada po kojem je Gradska toplana dobila koncesiju za isporuku toplinske energije od Grada.

 – Direktor i Grad oglušili su se na zahtjev utemeljen na Zakonu o koncesijama – kritizira Tomašić.

 Čekamo odgovor Grada

 Očekujemo o svemu očitovanje Grada i tvrtke. Gradski vijećnik i šef gradskog SDP-a Josip Benčić najavljuje da će ta stranka reagirati na nedavna događanja oko grijanja.

 – Ako je netko kritizirao rad toplana i Grada, to smo mi. Osobno sam podržavao rad ROZP-a, zalagao se za osnivanje Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga, a bio sam protiv osnivanja nove tvrtke i dizanja cijena usluga – odgovara Benčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije