Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Inkvizicija štitila žene proglašene vješticama

Povijesnim činjenicama bit će teško poljuljati opće uvjerenje u zlodjela inkvizicije koja je od nas udaljena više stoljeća, a još je teže njima izmijeniti sjećanje na događaje koje smo proživjeli

Komentari 3

DU
Deleted user
13:36 18.12.2016.

Ma da, inkvizicija je služila za širenje vjerskih sloboda i demokracije, te bila centar kojem su se mogli obratiti svi optuženi za herezu kako bi sačuvali život i imovinu. Borila se protiv onih koji su htjeli silom nametati crkvenu dogmu. Mučilišta i lomače su bila sredstvo golorukog naroda koji je istrebljivao sve koji crkveni nauk nisu prihvaćali kao pravila ponašanja i životnu filozofiju. Prava je šteta što onda ne postoji i danas. Tko li ju ukide takvu dobru, sigurno netko kome nisu bila poznata sva djela te dobročiniteljske organizacije.

VL
Avatar Ada
Ada
20:45 18.01.2017.

Ovo već odavno znade svaki čovjek kojega zanimaju povijesne činjenice, a ne nekave ideologije. Neprijatelji Katoličke Crkve, iako je i u njoj bilo loših stvari kao i u svakoj ljudskoj zajednici, multiplicirali su to, izmislili o njoj bezbroj laži, a naivni gutači toga željni senzacija, ali i opravdanja vlastitih grižnji savjesti, to su objeručke prihvatili. Danas se tome možemo oduprijeti jedino živom vjerom i molitvom - to najbolje tjera oca laži.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.