Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gura se

Inkasator će biti u minusu 57.000 kuna, a štedjet će se i na plaćama

inkasator
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
14.11.2012.
u 11:41

– Dosta trošimo na nabavu uredskog materijala, ovrhe, odvjetničke usluge... Utužujemo račune od 500 i više kuna – kaže direktor Rogoz

– Krajem 2012. očekujemo pozitivnu nulu – otkriva direktor Inkasatora Nikola Rogoz. Međutim, ta bi gradska tvrtka, po procjenama novog vodstva, trebala godinu završiti s 57.000 kuna gubitka.

 – U prvih devet mjeseci ostvareni su 17 posto manji prihodi, a 13 posto manji rashodi u odnosu na isto razdoblje lani. Financijski gubitak je 356.907,35 kuna, a bruto plaće u studenom u odnosu na listopad su manje za 48.530,06 kuna – iznosi Rogoz.

 Osnovica plaća za 47 radnika smanjena je sa 2450 na 2220 kuna. Plan je uštedjeti do kraja godine na plaćama 145.590,18 kuna, a zadržati dobit od 170.000 kuna iz prethodnih razdoblja.

 – Tvrtka dosta troši na nabavu uredskog materijala, na odvjetničke usluge, ovrhe.... Utužujemo račune vrijednosti 500 kuna i više. Nije nam cilj doći u stanove, to je uvijek mučno. Apeliramo na korisnike da na vrijeme podmiruju račune. Postoji mogućnost mirenja: prvo nudimo razgovor – poručuje prvi čovjek Inkasatora.

 Novost je i da je novi direktor postao predsjednik Nadzornog odbora Zelenila, a Zoran Sabljarić predsjednik NO Inkasatora. Ujedno se posredstvom tvrtke obavljaju mnogi radovi na održavanju zgrada.

Tako se trenutačno saniraju pročelja i krovišta na pet zgrada, a ta ulaganja su ukupno vrijedna 313.160,60 kuna. Od srpnja do studenog uloženo je 1,321.844,98 kuna od pričuva stanara u obnovu krovišta, ogrjevnih instalacija i dizala u 21 zgradi u kojoj je Inkasator upravitelj. Osiguran je i kredit jedne banke za takve projekte: kamata je za krajnjeg korisnika pet i pol posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije