Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU parlament

Ingrid ispala, Tonino Picula predvodi listu SDP-a

'12.03.2013., Zagreb - Sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politicki sustav u Hrvatskom saboru. Ingrid Anticevic Marinovic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
12.03.2013.
u 19:32

SDP ide s HNS-om kojem je dao dva mjesta, HSU-om koji ima jedno, a na listi će možda biti i Pupovac. Milanović se najprije protivio liberalima, a onda ih prigrlio!

Kako će izgledati lista SDP-a za izbore u EU parlament još se sa sigurnošću ne zna, no sigurno je da je svoju šansu izgubila Ingrid Antičević Marinović za koju je Milanović  procijenio da bi im loše utjecala na marketing.

Navodno će na prvome mjestu biti Tonino Picula, bivši ministar vanjskih poslova, pa Biljana Borzan. Neslužbeno saznajemo kako će se na listi naći i arheolog i povjesničar umjetnosti Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Petrović - Jakovina, te Jozo Radoš iz HNS-a.

Sadašnje promatračice u Europarlamentu Tanja Vrbat i Romana Jerković ispale su iz igre jer na listi u VIII. izbornoj jedinici, kojoj one pripadaju, nema više slobodnih kandidata koji bi ih zamijenili u Saboru.

Još će jednu osobu HNS imati pri dnu liste, kao i HSU koji još nije odlučio koga će predložiti. Njihov cilj, prema riječima prvog umirovljenika Silvana Hrelje, jest sudjelovati. Među sadašnjim promatračima iz kvote SDP-a je Milorad Pupovac, zastupnik srpske nacionalne manjine, no ne zna se hoće li mu Milanović sada dati šansu na koalicijskoj listi, a sam Pupovac nije demantirao da će biti na listi.

>>Otkriveni HDZ-ovi kandidati za Europarlament

 

Komentara 30

LI
Livijo
21:13 12.03.2013.

blam blam

Avatar delminium
delminium
20:04 12.03.2013.

koga god pošalju hrvatsku će sramotiti jer oni bolje ne znaju

OB
-obrisani-
21:05 12.03.2013.

Milanovicu pusti nasu Mare u eu parlament, Mare se dokazala vec za prvi nastup i svi su ju odmah upamtili. Sta mislis da su ovi sposobniji i da ce biti bolji od Mare...Milanovicu, Milanovicu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije