Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reportaža iz škola
Povratak na članak

Informatika zanemarena u hrvatskom školstvu

Kada sam došla u školu, nije bilo tako. Imala sam dva računala i radili smo programiranje. I djeca su bila jako dobra. Nije sve u opremi, da se ne zavaravamo. Super je kad se ima, ali nije priča u tome, kaže profesorica Vesna Skočir

Komentari 8

TH
than
09:51 16.12.2014.

Tu se mora puno uciti. Bolje blejati u plafon cijelo obrazovanje i uclaniti se u neku stranku pri kraju skolovanja.

VL
DU
Deleted user
10:32 16.12.2014.

U zemlji znanja informatika je izborni predmet! Ali se zato mora znati godišnji bruto proizvod zemalja Oceanije, ko je koga i zašto napadao u 12. stoljeću i sl. Sa neprednim učenicima nitko ne radi, pa je gotovo nevjerovatno da u cijelom jednom godištu u školi sa 700 učenika nema niti jednog koji se istiće, ali zato ima 10% koji idu po posebnim programima. Informatiku predaju učitelji koji niti sami njom ne vladaju, odrade ono što moraju i gotovo. Zato se oni koji trebaju kvalitetne informatičare na fakultetima otimaju za takovima. Kada se informatikom bavi osoba kojoj njena sekta brani služenje modernim dostignućima onda ne znam o čemu više pričati.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
12:12 16.12.2014.

Da, nažalost je točno. Slabija opremljenost, mali fond sati, nedostatan kvalitetan kadar i rezultat je takav kakav je. Uporabu računala sveli smo na društvene mreže, pa mislimo da smo informatički pismeni.

VL
H
_H
10:00 16.12.2014.

Informatika mora postati sastavni dio predavanja u gotovo svim predmetima, a ne da se izučava posebno . Postoji toliko slobodnog softwarea, tako da ne vidim problema u opremanju škola (npr. scilab.org). U zadnje vrijeme je u modi da se učenicimama u školi kupuju tableti, umjesto da ih se opskrbi kvalitetnim i ne preskupim laptopima, koji su vlasništvo škole. Domaću zadaću preuzmi sa servera, rješenja uplodaj na server prije sljedećeg sata iz tog predmeta, tako da učitelj zna tko je i kako pohvatao predavanja, tko i gdje ima problema i da se sljedeći sat ne potroši na ispravljanje domaće zadaće (uradka). Svaki učenik može dobiti svoj individualni zadatak, tako da nema prepisivanja. Učitelji redovno prelaze osposobljavanja iz rada sa računalom, pa nek onda to znanje ne koriste samo za ispunjavanje e-imenika. Problem nedostatka opreme u školama lako se rješi kada ministarstva, državne firme i sl mjenjaju opremu (neka svake druge godine).

VL
DU
Deleted user
10:12 16.12.2014.

Jedna godina informatike za osam godina a vjeronauk svih osam godina. Mi smo bolesna nacija!

VL
VV
Vrazje Vjestice
09:38 16.12.2014.

što će nam informatika, vjeronauka, vjeronauka nam dajte.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.