Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javljaju se sponzori

Informaciju o iživljavanju nad Žućom platit će 5500 kuna!

pas
Goran Ferberžar/PIXELL
09.03.2010.
u 15:42

Zahvaljujući sponzorima koji su se odazvali nakon što su doznali za zlostavljanje psa u središtu Vinkovaca, nagrada za korisne informacije o monstrumima povećana je sa 3000 na 5500 kuna.

Zahvaljujući sponzorima koji su se odazvali nakon što su doznali za zlostavljanje psa u središtu Vinkovaca, nagrada za korisne informacije o monstrumima povećana je sa 3000 na 5500 kuna. Mješanca starog oko devet mjeseci nepoznati su vandali prošli četvrtak vezali debelom žicom oko vrata, polili benzinom i zapalili ga. Nesretna je životinja s teškim opeklinama leđa, glave i njuške pronađena u žbunju u Nazorovoj ulici.

Vlasta Tuček iz Udruge prijatelja životinja Dr. Ivan Rostaš kaže da su dobili dojave da je pas prije zlostavljanja viđen u četvrti Lapovci i u blizini željezničkog kolodvora.

- Medijima možemo zahvaliti što jedna tužna priča o psu dobiva sretan završetak jer ste uspjeli senzibilizirati ljude pa su danas puno osjetljiviji na zlostavljanje životinja nego ranije. Javila nam se Violeta Krizmanić iz Njemačke i dodala nagradi 500 kuna jer, kako je rekla, možda će novac potaknuti nekoga da kaže što zna. Dr. Renata Dobrila poslala nam je poruku “za pronalazak zlotvora pridodajte i mojih 2000 kuna“ tako da je za sada nagrada iznosi 5500 kuna - kaže Danica Dečev. Volonterka udruge Hana Lukić-Hob dostavila je policiji prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

- Imamo nekih sumnja gdje je pas zapaljen, ali ne želimo s njima u javnost dok ne pronađemo konkretne dokaze, ali znamo da se to dogodilo u noći i da su počinitelji mlađe osobe. Mjesto za koje sumnjamo da se na njemu iživljavanje dogodilo i gdje smo našli ostatke paljevine i žicu blizu je onoga gdje smo psa i pronašli - kaže Hana Lukić-Hob.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela kratko nam je rekao da policija radi na slučaju.

Kontakt brojevi na koje građani mogu dojaviti saznanja o zlostavljačima su 098/165-3045 i 032/369-388.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije