Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUZBIJANJE DEZINFORMACIJA
Povratak na članak

‘Influenceri’ i drugi više ne smiju zarađivati na lažnim vijestima

Redovito će objavljivati i podatke o suzbijanju dezinformacija na internetu u Hrvatskoj

Komentari 10

Avatar GeniKameni
GeniKameni
09:24 27.05.2021.

"Influenceri i drugi više ne smiju zarađivati na lažnim vijestima..." Ali mnogi novinari koji rade za mainstream medije, za njih nema ogranicenja, jer oni rade za ove koji sprijecavaju "lazne vijesti"! Samoprozvani branitelji "istine" koji se silno trude da njihovo stado ovaca glinenog mozga ostane upravo to, i da im i na sljedecim izborima daju svoj glas!

VL
DU
Deleted user
11:16 27.05.2021.

Na stranu kaj mislim o "influencerima", ali: ovo je samo korak dalje ka totalnoj cenzuri!!!

VL
Avatar NiceGuy
NiceGuy
08:39 27.05.2021.

Dakle najgori lažljivci će linčevati drugo mišljenje i sprječavati blasfemiju..

VL
ZA
Zapadnjak
08:49 27.05.2021.

Ne znam za druga mjesta, ali Facebookov "nezavisni" fact checker u Hrvatskoj je ekstremno navijacki nastrojen, svojim ocima sam vidio nekoliko primjera u kojima su ogranicili doseg objava jer se radi o "djelomicno netocnim informacijama" pri cemu nisu opovrgli niti jednu cinjenicu iz objave vec se naprosto nisu slozili s interpretacijom tih cinjenica pa su odlucili ograniciti doseg objave (i nakon ukazivanja na to odbili maknuti svoju etiketu iako je u tom trenutku to ionako nebitno, drustvene mreze ne zanimaju jucerasnje objave) sto je krajnje nekorektno i neprofesionalno...

VL
SI
sisavac
08:33 27.05.2021.

čudo jedno, trebati će odgovarati zbog lažnih obavijesti, informacija... whatsapp se tužaka sa indijskom vladom jer ovi traže da se omogući pronalaženja izvora lažnih informacija, dezinformacija, a whatovci bi se branili, da bi to značilo otkrivanje razgovora koji je sad kao kriptiran. indija traži samo izvor informacija, onog tko je započeo sa lažima. eu kaska 10 godina, jer joj je to pasalo, u njenu korist je išlo, kad se oblajavalo ruse i kineze, ali sad kad se na mrežama počelo njih, njihovu svetost napadati, širiti izjave da eu laže, e sad se priča mijenja. unija će nešto proglasiti dogmom, npr. ovo sa koronom, usvojiti službeni stav koji će biti beton, i sve što se bude objavljivalo i bacalo sumnju na tu dogmu se bude kažnjavalo, proglašavalo lažnim vijestima. mene zanima kako može biti lažna vijest izjava nekog liječnika o nekoj bolesti, na temelju svojih istraživanja lik nešto zaključi, želi objaviti, al to se kosi sa narativom kojeg je stvorila superdržava, na temelju izjava i istraživanja neke druge grupe liječnika. i jedna i druga izjava su izjave stručnjaka. i jednu i drugu se može provjeriti. i jednoj i drugoj treba vjerovati sve dok se istragom jedna ne opovrgne.

VL
ZB
Zoki-Bijela
13:10 27.05.2021.

Onda Penelopeu dozivotno sperati.. Koje lazi sve iznosi. A OK ipak je ona Srpkinja I Sint

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
11:31 27.05.2021.

Prvi u komentarima se oglasili ruski trolovi. Tko o čemu Rusi o poštenju. Jedini način kako stati na kraj sa dezinformacijama je blokirati internet iz Rusije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.