Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a imaju i kennedyje

Indijski izbori: Frankenstein i Hitler u utrci za parlament

adolf hitler
Screenshot Youtube
01.03.2013.
u 16:30

Svjestan sam da je u jednom trenutku Adolf Hitler bio najomraženija osoba na Zemlji zbog genocida nad Židovima. No moj otac dodao je srednje ime 'Lu' imenujući me Adolf Lu Hitler i to je razlog zašto sam drugačiji, kaže indijski Lu Hitler

Stanovnici malene indijske pokrajine Meghalaya gaje fascinaciju prema neobičnim i često kontroverznim imenima. Svedoči o tome i popis kandidtata za državne izbore koji se trebaju održati u subotu. Emirates 24/7 tako piše da se među 345 kandidata mogu pronaći Frankenstein Momin, Billykid Sangma, feldmaršal Mawphniang i Romeo Rani. Neki poput Kenedyja Maraka, Kennedyja Kornelija Khyriema i Jhima Cartera Sangma, nadaju se da će ponoviti izborni uspjeh istoimenih američkih predsjednika.

No vjerojatno nitko ne izaziva toliko pozornost kao Hitler. Ovaj 54-godišnji otac troje djece osvojio je već tri izbora na državnoj skupštin, unatoč kontroverzama koje ga prate zbog imena nacističkog diktatora. Njega mu je dodijelo otac koji je dugo bio zaposlen u britanskim trupama i kojeg je fascinirao njihov neprijatelj njemački fuhrer.

- Svjestan sam da je u jednom trenutku Adolf Hitler bio najomraženija osoba na kugli zemaljskoj zbog genocida nad Židovima. No moj otac dodao je srednje ime 'Lu' imenujući me Adolf Lu Hitler i to je razlog zašto sam drugačiji - kazao je indijski političar iz malog sela Mansingre te dodao kako ga ime nije spriječilo da putuje svijetom te obiđe Njemačku i SAD.

- Nikad nisam imao problema s dobivanjem vize, ali često bi me pitali zbog čega nosim baš to ime. Tada bih ljudima objasnio da ga nisam sam sebi birao - prepričao je Hitler.

Indijci ga pak to nikada ne pitaju. Njima Hitler nije personifikacija zla već fascinantna osobnost. Stoga je njegova knjiga ''Mein Kamph'' nerijetko otvoreno izložena u tamošnjim knjižarama, a poznat je i slučaj jednog vlasnika koji je svoju trgovinu muške odjeće također nazvao po njemu. Odbio je prošle godine promjeniti ime kada su se pobunili neki turisti iz Izraela.

>>Dvije godine jela prije Hitlera da se uvjeri da hrana nije otrovana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije