Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nuklearno oružje
Povratak na članak

Indija uspješno lansirala projektil dalekog dometa Agni-V

Prema pisanju indijskih medija, raketa je uspješno pogodila zadani cilj negdje u Indijskom oceanu u blizini Indonezije

Komentari 8

PA
patria
10:16 19.04.2012.

Indija razvija svoje napredne strateške obrambene sustave kao odgovor na sve veću kinesku vojnotehnološku ekspanziju, a dobro je poznato da Kinezi prilično tijesno surađuju sa tradicionalnim indijskim neprijateljem Pakistanom, nestabilnom muslimanskom zemljom čija krhka demokracija stalno pleše između otvorene ili prikrivene vojne diktature i veoma opasnih i zaostalih islamističkih snaga, a što je još opasnije posjeduje i atomsko oružje. Osim toga ne treba previdjeti ni početnu fazu kineske pomorske ekspanzije u Indijskom oceanu, niti njihovu namjeru da Indiji pod nosom projiciraju svoju silu. Za razliku od sjevernokorejskog nedavnog debakla od lansiranja Indija niti laže o svom raketnom razvoju, niti pompozno i bahato prijeti drugima ratom i uništenjem. Ta golema i heterogena sila u usponu koja pomalo svladava ogromne izazove svoga razvoja u okviru jednoga demokratskoga i prilično tolerantnoga sustava konačno počimlje ubirati plodove svoga nenametljivoga i mukotrpnoga višedesetljetnoga uspona.

VL
E
E
10:33 19.04.2012.

jel SAD razmatra mogućnost napada na Indiju? i jesu li aviokompanije preusmjerile letove?

VL
ZO
zo311052
10:56 19.04.2012.

Naravno, velike sile ćute. Indija ima nuklearno oružje ali i činjenica je da zemlja član BRIKS-a, novoformiranog ekonomsko vojnog saveza zemalja u usponu. Mislim da je ,pre ,kostu grlu NATO savezu nego Kini.

VL
WA
wahr
11:13 19.04.2012.

BRICS znaci visepolarni svijet. Citam clanak ovog Patrije - hladnoratovskog borca, pristalica NWO u kojem bi zidovi s anglosaksoncima uspostavili jednopolarni svijet - stvarno je pateticno njegovo pisanje. On pokusava okrenuti nesto na glavu. Cinjenica je s ovim indijskim uspijehom dobijaju najvise oni koji podrzavaju visepolarni svijet. Kina-Indija-Rusija su prijatelji, to je njemu Patriji nemoguce shvatiti pa odlazi u neke halucinacije isto kao sto je to nemoguce shvatiti onoj zabi kornjaci sto se zove Henry Kissinger i onom zadrtom Brzezinskom.

VL
E
E
11:23 19.04.2012.

19.04.2012. u 10:56h zo311052 je napisao/la: \"...Mislim da je ,pre ,kostu grlu NATO savezu nego Kini...\" __________________________________ naravno... - na jednoj strani imamo stari, dekadentni dio svijeta, koji ništa ne radi, a živi visokim standardom, na staroj slavi... - na drugoj strani imamo mladi svijet, koji puca po šavovima od energije, znanja i volje za radom tu neminovno prije ili kasnije MORA doći do ekvalizacije kao što se voda izjednači u spojenim posudama... NATO je ta barijera koja bi silom trebala spriječiti neminovno izjednačavanje i po prirodi stvari oni su PROTIV mladog svijeta... (ma što god oni govorili za televiziju)...

VL
NE
nepotrebni
13:08 19.04.2012.

Ispaljeno pod blagoslovom SAD-a.

VL
Avatar intimus500
intimus500
15:59 19.04.2012.

19.04.2012. u 13:08h nepotrebni je napisao/la: Ispaljeno pod blagoslovom SAD-a. ---- slažem se!! ipak su oni protuteža Pakistanu .

VL
ĆA
ćaćaća
22:43 19.04.2012.

zašto njima ameri ne zabrane lansiranje?:)))

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.