Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobični uvjeti za ženidbu

Indija: Nema zahoda u kući, nema udaje!

wc
Branimir Bradarić
29.10.2009.
u 10:38

Ovaj problem postaje pitanje ljudskih prava i privatnosti, jer žene odlaze na obavljanje nužde u rano jutro dok još nije svanulo sunce, ili čekaju do kasno navečer kada padne mrak.

Većina majki u Indiji želi da im se kćeri udaju za pristojne mladiće koji će im omogućiti bolji život. U posljednje se vrijeme u ruralnim dijelovima Indije pojavio novi uvjet koji većini zapadnog svijeta izgleda nevjerojatno - mladoženja mora kod kuće imati zahod!, piše CNN.

- Nema zahoda, nema udaje - postala je sve češća uzrečica na indijskom selu. Ovaj problem postaje pitanje ljudskih prava i privatnosti, jer žene odlaze na obavljanje nužde, u rano jutro dok još nije svanulo sunce, ili čekaju do kasno navečer kada padne mrak.

Kako bi se izbjegle ovakve situacije, lokalni čelnici pomogli su izgradnju 250 zahoda u obiteljskim kućama, no još uvijek ih pedesetak nema ograđene zahode.

Problem je toliko velik, piše CNN, da će indijske vlasti ukoliko žele provesti svoje sanitarne ciljeve do 2012. godine, morati graditi čak 112.000 zahoda dnevno, što će prema riječima indijskog ministarstva ruralnog razvoja biti jako teško.

Komentara 2

GV
goran vrtaric
14:51 29.10.2009.

Pa dobro, gdje vonda seru?????

DJ
dj5
19:08 31.10.2009.

Na ulicama su otvoreni kanalizacijski kanali i tamo seru ako nemaju zahod u kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije